Hoe reposten op Instagram

Instagram staat niet toe dat je posts van anderen deelt, zelfs die waar je zelf in zit, dus je moet een beetje slim te werk gaan: hier is hoe je kunt reposten op Instagram

Een groepsfoto die je naar Instagram hebt geüpload en bent vergeten te taggen. Het is bijna iedereen overkomen, en als je het niet kunt verwijderen om de fout goed te maken omdat er enige tijd is verstreken sinds het werd gepubliceerd en je zou eindigen met het verliezen van likes en opmerkingen, moet je een andere oplossing vinden om het te delen op een ander profiel.

De oplossing is niet onmiddellijk omdat Instagram een eigenaardigheid heeft in vergelijking met andere populaire sociale netwerken: je kunt de berichten van andere gebruikers niet delen. Een merkwaardige keuze van het sociale fotonetwerk, maar zo is het nu eenmaal en we moeten ons aanpassen. Bovendien is zelfs het taggen van personen op een foto niet doorslaggevend, want in tegenstelling tot wat bijvoorbeeld op Facebook gebeurt, waar inhoud waarin andere personen voorkomen ook op hun profielen en mediacollecties terechtkomt, heeft Instagram een sectie voor berichten en een andere, aparte sectie voor door anderen geplaatste inhoud waarin wij zijn getagd. Dus zelfs met tagging eindigen we met door anderen geüploade inhoud waarin wij “geschaduwd” aanwezig zijn. De oplossing is om te reposten, maar hoe doe je dat?

Oplossing 1: screenshots

Een repost op Instagram wordt, zoals gezegd, niet voorzien door het sociale netwerk, dus moeten we onze toevlucht nemen tot alternatieve oplossingen. Er is niet één oplossing die beter is dan de andere, in feite zou het voor Instagram zijn om op zijn schreden terug te keren en delen toe te staan, maar tot die tijd moet je het anders doen en kiezen voor een van de verschillende oplossingen die in de loop der tijd zijn bedacht.

De eerste is de eenvoudigste, hoewel het niet de beste is in termen van kwaliteit en daarom misschien niet ideaal voor perfectionisten. Maar het is zeer snel aan te brengen, dus het is ook het product dat veel mensen verkiezen. Het enige wat je hoeft te doen is een screenshot maken van het bericht dat je wilt “delen”, het bijsnijden met een applicatie en het op je beurt publiceren, waarbij je natuurlijk niet vergeet de auteur van het oorspronkelijke bericht te vermelden.

Om een screenshot te maken met de iPhone hoef je alleen maar de aan/uit-knop en de volume omlaag-knop tegelijk in te drukken, een gewoonte die meestal ook werkt met Android-smartphones, een omgeving waarin echter elke fabrikant mogelijk zijn eigen methode heeft. Om de schermafbeelding bij te snijden om de foto te “isoleren” en als bericht te delen, hebt u alleen een Galerij-app nodig: meestal kunt u dit doen met de apps die vooraf op telefoons zijn geïnstalleerd, en anders zijn er tientallen gratis apps in virtuele winkels.

Oplossing 2: gratis apps

Met weglating van de meest betaalbare oplossing voor iedereen, zijn hier de resterende twee, waarbij het gaat om twee afzonderlijke apps die voor dit doel zijn ontwikkeld, een voor Android-gebruikers, de andere voor degenen die vertrouwen op een iPhone.

Niet dat het downloaden van een app voor het reposten op Instagram een moeilijke taak is of een taak die slechts een paar mensen kunnen uitvoeren, let wel, maar het feit dat je deze apps volledige toegang tot je Instagram-profiel moet geven, is misschien niet voor iedereen geschikt en dus is de eerste oplossing misschien de beste.

De apps die we aanbevelen zijn Repost, voor iOS, en Regram, voor Android. Beide zijn gratis met in-app aankopen, hebben duizenden reviews in hun respectievelijke stores (er zijn momenteel geen meldingen van wangedrag door deze twee apps) en stellen je in staat om zowel foto’s als video’s te delen die door anderen zijn geplaatst.