Xiaomi Mi TV Lux, de transparante smart tv: hoe ziet hij eruit

Mi TV Lux Transparent Edition is de eerste smart tv met een transparant scherm. Hier zijn de functies en hoeveel het kost

Iedereen verwachtte de smartphone met de camera verborgen onder het scherm, maar de “one more things” die Xiaomi presenteerde op het evenement om de 10e verjaardag van het merk te vieren, is een slimme tv. Een unieke tv: de Mi TV LUX Transparent Edition is de eerste tv met transparante OLED-technologie. Wat betekent dat? Zoals de naam al doet vermoeden, kun je dankzij de transparantie van het paneel verder kijken dan het scherm.

Dit is een technologie waar al een tijdje over wordt gesproken, maar die geen enkele fabrikant ooit heeft durven uitproberen. Xiaomi is vooruitgelopen op concurrenten als Samsung en LG en heeft ’s werelds eerste transparante tv gelanceerd. Het scherm is niet de enige bijzonderheid van de smart TV, we hebben hier te maken met een toptoestel in alle opzichten. Te beginnen met de MediaTek 9650-processor en eindigend met ondersteuning voor HDR 10+. Naast al deze geweldige functies is er natuurlijk ook een pijnpunt: de prijs van de Mi TV LUX Transparent. De lanceringsprijs is 49.999 yuan, wat neerkomt op ruim 6.000 euro.

Mi TV LUX Transparent Edition, functies

Het transparante scherm is het meest opvallende kenmerk van Xiaomi’s nieuwe tv, maar het is niet het enige. De Mi TV Lux Transparent Edition heeft een 55-inch transparant paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz voor een vloeiende weergave. Ook is er ondersteuning voor HRD 10+.

Dit alles wordt afgehandeld door de nieuwe Mediatek 9650-processor, een van de beste op de markt. Kunstmatige intelligentie is ook opgenomen om de kwaliteit van de smart TV te verbeteren. Een ander uniek kenmerk is de dikte van het scherm: slechts 5,7 mm.

Hoeveel kost de Mi TV LUX Transparent Edition

We hebben het hier zeker niet over een tv voor iedereen en dat kan ook niet anders gezien de functies en functionaliteit. De Mi TV LUX Transparent Edition wordt in China gelanceerd voor een prijs van 49.999 yuan, wat tegen de huidige wisselkoers neerkomt op ongeveer 6.000 euro. Er is op dit moment nog geen releasedatum bekend. Hij komt waarschijnlijk pas volgend jaar naar Europa.