Amazon Music Unlimited: Wat het is, hoe het werkt en hoeveel het kost

Amazon Music Unlimited geeft u toegang tot een catalogus van meer dan 60 miljoen nummers om te streamen zonder advertenties. Lees hier meer!

Amazon biedt een van de populairste diensten in de muziekstreamingsector, Music Unlimited, de premium optie met een uitgebreidere catalogus dan het basispakket Amazon Music. Terwijl het basispakket Amazon Music is inbegrepen als onderdeel van het Prime-abonnement, is Music Unlimited een los aan te schaffen dienst, een alternatief voor exclusieve platforms zoals Spotify Premium, Apple Music, Google Play Music, Deezer Premium, Tidal en YouTube Music Premium.

Wat is Amazon Music Unlimited

Music Unlimited is Amazons premium muziekstreamingplatform, een exclusievere versie van de basisdienst Amazon Music die is inbegrepen in het Prime-pakket voor Amerikaanse e-commerce-abonnees. De catalogus bevat meer dan 60 miljoen tracks en is daarmee een van de beste collecties in de industrie. De muziekbibliotheek is toegankelijk via elk apparaat, smartphone, tablet of pc, met de optie om verbinding te maken via de webconsole of de Android- en iOS-app, te downloaden in de Google Play Store en App Store.

De catalogus van Music Unlimited bevat meer commerciële nummers, waaronder alle grootste hits uit de Italiaanse en internationale muziek, maar ook een uitgebreid assortiment van minder mainstream nummers, met veel nummers van minder bekende artiesten en minder populaire genres. De premiumdienst van Amazon biedt reclamevrije muziekstreaming, offline luisteren en de mogelijkheid om nummers in de app te downloaden om je eigen afspeellijsten te maken. De dienst is ook compatibel met spraakopdrachten, de virtuele assistent Alexa en alle Amazon Echo-smart speakers.

Hoe Amazon Music Unlimited werkt

Amazon Music Unlimited is heel eenvoudig te gebruiken: ga naar de juiste webpagina op het amazon.com-portaal en selecteer het tariefplan dat het beste bij uw behoeften past (u kunt hier meer informatie vinden over Amazon Music Unlimited-abonnementen). Zodra u de meest geschikte optie hebt gekozen uit de beschikbare opties, hoeft u alleen nog maar de Music Unlimited-app voor mobiele Android- of iOS-apparaten te downloaden, afhankelijk van uw apparaat. Tegelijkertijd heb je online toegang via het webplatform, dat compatibel is met alle belangrijke browsers en macOS- en Windows-pc’s.

Binnenin is de app modern en intuïtief, met een eenvoudig te navigeren en goed ontworpen grafische interface om gemakkelijk alle muzieknummers te vinden die je wilt. De catalogus is op aanvraag, wat betekent dat hij altijd beschikbaar is voor streaming, en het is ook mogelijk om gepersonaliseerde afspeellijsten te maken, speciale radiostations in te stellen of te luisteren naar de door het platform aangeboden stations, met suggesties op basis van de beluisterde nummers en een gedetailleerde geschiedenis van de reeds afgespeelde nummers. Met mobiele apparaten is het mogelijk om muziek te downloaden en offline af te gaan spelen, een dienst die alleen wordt aangeboden voor Android- en iOS-smartphones en -tablets, evenals de Fire-tablets van Amazon.

Music Unlimited werkt met spraakopdrachten en de virtuele assistent Alexa, zodat je je stem kunt gebruiken om muziek af te spelen door te zeggen “Alexa, speel John Lennon’s Imagine”, of een hele afspeellijst te uploaden “Alexa, luister naar de 100 Greatest Rock Songs-afspeellijst”. Om spraakopdrachten te gebruiken moet je natuurlijk eerst de Alexa-app downloaden op je apparaat, anders moet je een Amazon Echo-smart speaker hebben met Alexa ingebouwd. Met deze slimme speakers kun je luisteren naar al je favoriete muzieknummers, vraag het gewoon aan de stemassistent van Amazon, je kunt je ook direct abonneren met je stem, vraag gewoon “Alexa, probeer Amazon Music Unlimited”.

Hoeveel kost Amazon Music Unlimited

Amazon heeft drie verschillende abonnementen voor Music Unlimited, te beginnen met het basisplan voor €9,99 per maand, terwijl Prime-klanten ook de voordelige optie hebben om €99 per jaar te betalen in plaats van €119,88, wat twee maanden gratis is. Dit pakket is single sign-on, dus het is een individuele dienst voor toegang vanaf slechts één apparaat tegelijk. Als alternatief is er het Familie-abonnement voor €14,99 per maand, of voor Prime-klanten de jaarlijkse betalingsoptie voor €149 per jaar, wederom met twee gratis maanden en een gereduceerde prijs.

Met het Familie-abonnement van Music Unlimited kunt u zich aanmelden met zes verschillende accounts, die elk hun eigen instellingen hebben, waaronder speciale afspeellijsten en een individuele lijst met offline muziek. Tot slot biedt Amazon ook het Echo-abonnement Music Unlimited aan, waarmee u naar muziek kunt luisteren op Amazon Echo-apparaten tegen een gereduceerde prijs van 3,99 euro per maand, hoewel u naar wens kunt upgraden naar het individuele of gezinsplan. Alle oplossingen omvatten een gratis proefperiode van 30 dagen, om de dienst te ervaren en te kiezen of u wilt doorgaan of de annulering wilt activeren zonder extra kosten of boetes.