Iliad, wat is de leeftijdsgrens om een simkaart te krijgen

Om een simkaart van Iliad aan te vragen, moet je een minimumleeftijd hebben: dit is wat

In Italië zijn de regels voor het bezitten van een simkaart vrij streng: je moet een geldig identiteitsbewijs kunnen voorleggen en ook een minimumleeftijd hebben. Dit geldt voor alle operatoren, ook voor Iliad, dat een innovatief systeem gebruikt voor het kopen van telefoonkaarten: Simboxes. Zoals velen van u zullen weten, heeft Iliad in veel Italiaanse steden SIM-kaart automaten geplaatst: ze zijn meestal te vinden in treinstations, luchthavens en op drukke punten.

Wat zijn de vereisten voor het aanvragen van een Iliad kaart bij een Simbox? Heel eenvoudig: allereerst moet u een geldig identiteitsbewijs bij u hebben om uw echtheid te bewijzen. Dan is de leeftijdsgrens heel belangrijk: je mag niet jonger zijn dan 15 jaar. Dit geldt zowel voor Italiaanse als voor buitenlandse burgers die in het bezit zijn van een geldig document. Daarnaast is er nog een vereiste: er kunnen maximaal vijf simkaarten op uw naam worden geregistreerd. Om dit te overschrijden, moet u een officieel verzoek indienen bij Iliad door een formulier in te vullen. Hier vindt u alles wat u moet weten over het aanvragen van een Iliad SIM-kaart.

Iliad kaart, hoe oud moet je zijn om een SIM-kaart te krijgen

Alle mobiele operators stellen leeftijdsgrenzen aan het aanvragen van een SIM-kaart. Iliad heeft een minimum leeftijdsgrens van 15 jaar vastgesteld. De aanvrager moet ook een geldig identiteitsbewijs overleggen waaruit blijkt dat hij aan deze eis voldoet. Logischerwijs is er geen maximumleeftijd.

Hoeveel Iliad-kaarten mag je hebben

Een andere bijzonderheid waarvan maar weinig mensen op de hoogte zijn, is het maximumaantal Iliad-kaarten dat iemand mag hebben. Er zijn er vijf, die via een speciale procedure tot tien kunnen worden uitgebreid.

De operator staat toe dat u zonder problemen tot vijf SIM-kaarten hebt. Vanaf de zesde is de klant echter verplicht een specifiek formulier naar Iliad te sturen om de activering van een nieuwe simkaart aan te vragen. Naast het formulier moet ook een kopie van een identiteitsbewijs worden toegezonden. Deze procedure moet voor elke nieuwe kaart worden herhaald zodra de limiet van vijf is overschreden.