Hoe Amazon Audible werkt

Amazon Audible is een speciaal audioboekenplatform waarmee gebruikers naar hun favoriete romans kunnen luisteren. Hier is hoe het werkt en hoeveel het kost

Amazon’s nieuwe uitdaging heet Audible, de dienst die gebruikers een catalogus van meer dan 50.000 audioboeken biedt die op elk moment vanaf hun apparaat kunnen worden beluisterd (smartphone, tablet, computer, het maakt geen verschil). De markt voor luisterboeken is de laatste jaren snel gegroeid, vooral dankzij de komst van nieuwe ad hoc-diensten. En Amazon, dat begon als een boekenwinkel, kon de kans niet laten liggen om een platform te creëren dat uitsluitend gewijd is aan audioboeken.

De dienst is ontworpen voor mensen die graag boeken lezen, maar om werk- of persoonlijke redenen niet de tijd kunnen vinden om zich te wijden aan het lezen van een nieuwe bestseller. Dankzij audioboeken kunt u twee dingen tegelijk doen: luisteren naar het boek en verder werken. Op Amazon Audible kunt u kiezen uit een uitgebreide catalogus van boeken: romans, thrillers, biografieën en luisterboeken voor kinderen. Er zijn ook tal van exclusives, met audioboeken die speciaal voor Amazon Audible zijn gemaakt. Hier leest u hoeveel het kost en hoe u zich aanmeldt voor Amazon Audible.

Wat is Amazon Audible

Amazon Audible is een online platform dat uitsluitend gewijd is aan audioboeken. Gebruikers melden zich aan voor de dienst en hebben toegang tot een catalogus van meer dan 50.000 audioboeken die worden voorgelezen door professionele acteurs.

Hoe meldt u zich aan bij Amazon Audible

Als u al een Amazon-gebruiker bent, hoeft u zich niet aan te melden bij Audible, maar kunt u uw persoonlijke profiel gebruiken. Zo niet, dan moet u zich rechtstreeks aanmelden op de Amazon Audible-website en een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen.

Hoe Amazon Audible werkt

Amazon Audible is beschikbaar voor alle soorten apparaten: smartphones, computers en tablets. Om de dienst te gebruiken, downloadt u gewoon de gratis app uit de Google Play Store of App Store. Nadat de installatie is voltooid, moet u uw Amazon-accountgegevens invoeren en het audioboek kiezen dat u wilt beluisteren. Zoals gezegd is de catalogus van Amazon Audible echt heel rijk: meer dan 50.000 titels, waaronder romans, sciencefictionboeken en exclusives die speciaal voor het platform zijn gemaakt.

Het gebruik van Amazon Audible is eenvoudig: selecteer het audioboek en het afspelen begint automatisch. Er zijn ook enkele speciale functies beschikbaar: u kunt bijvoorbeeld notities toevoegen op een bepaald moment in het audioboek, of de afspeelsnelheid verhogen om de luistertijd korter te maken. Audioboeken kunnen ook worden gedownload om offline te luisteren.

Hoeveel kost Amazon Audible

In tegenstelling tot andere Amazon-diensten, zoals Prime Video, is Audible niet inbegrepen in je Amazon Prime-abonnement en moet je een maandelijks bedrag betalen om toegang te krijgen tot de volledige catalogus van audioboeken. De kosten van een maandabonnement op Amazon Audible bedragen € 9,99 en u kunt uw abonnement op elk moment opzeggen. Voor Amazon Prime-klanten die zich abonneren op Amazon Audible, zijn de eerste 90 dagen gratis.