Hoe kijk je gratis online naar Mediaset-programma’s

Je hebt geen tv nodig om een Mediaset-programma te kijken (of te herbekijken): zo doe je dat vanaf je pc of smartphone.

Het kan gebeuren dat je een programma op tv hebt gemist en dat wilt inhalen. Of misschien wilt u een programma dat u echt leuk vond nog eens bekijken, of een tv-programma volgen zonder dat u een televisie heeft. Hoe doe je dat? Het enige wat je nodig hebt is een pc (of zelfs een tablet of smartphone) en een internetverbinding, en klaar is kees.

Zo kun je bijvoorbeeld gratis online naar Mediaset kijken. U kunt dit doen nadat een programma is uitgezonden, of in streaming zonder abonnement en geheel gratis, door simpelweg verbinding te maken met de Mediaset play site.

Een Mediaset-programma online bekijken nadat het is uitgezonden

Als u een programma wilt bekijken nadat het is uitgezonden, hoeft u alleen maar verbinding te maken met de site www.mediasetplay.mediaset.it en bovenaan naar het gedeelte On demand te gaan: op dat moment wordt een vervolgkeuzemenu geopend waaruit u het programma kunt kiezen dat u wilt bekijken door het te selecteren uit de lijst in alfabetische volgorde, of uit de categorie (Drama en tv-series, Film, Kids en Documentaires).

Terwijl eerst alleen Mediaset-programma’s beschikbaar waren, zijn er een aantal functies aan de applicatie toegevoegd en bevat deze nu ook een discrete catalogus van buitenlandse tv-series en nationale en internationale films, die op elk gewenst moment rechtstreeks op uw pc kunnen worden bekeken (of zelfs op uw televisie, als u een Smart TV hebt). U kunt films, tv-series en amusementsprogramma’s kiezen die net zijn uitgezonden, of oudere titels uit de programma’s die de verschillende zenders van het net in de loop der tijd hebben uitgezonden. Sommige films zijn slechts één week beschikbaar, terwijl andere vast op de applicatie staan.

Of, opnieuw vanaf de startpagina, kunt u klikken op het kopje Kanalen en kiezen uit Kanaal 5, Italia 1, Rete 4, 20 Mediaset, Iris, La 5, Mediaset Extra, Focus, Top Crime, Italia 2 en Boeing. Hier is het mogelijk om de volledige afleveringen van de uitgezonden programma’s te bekijken, de laatste edities van de nieuwsprogramma’s of – door het voor ons interessante programma te selecteren – te kiezen om slechts enkele van de programma’s te bekijken, door een keuze te maken uit de programma’s die de website voorstelt. Als u ten slotte niet door het menu wilt scrollen, kunt u de titel van het programma in het vergrootglasveld invoeren om het onmiddellijk te bekijken.

Als u op de film of aflevering klikt die u wilt bekijken, start de video automatisch na een korte reclame. De programma’s worden afgewisseld met reclamespots, die veel korter zijn dan die van de televisie en minder vaak voorkomen. Om een Mediaset-programma te bekijken nadat het is uitgezonden, hoeft u zich niet bij de site te registreren of iets te betalen: het is een volledig gratis online manier om een programma te bekijken dat u niet live hebt kunnen bekijken of een programma dat u bijzonder leuk vond.

Een Mediaset-programma live online bekijken

Maar op Mediaset Play kunt u niet alleen een programma “uitgesteld” bekijken. U kunt ook live kijken naar de kanalen van Mediaset, door simpelweg te klikken op Direct in het menu bovenaan. Eenmaal geopend ziet u een video die laat zien wat er op dat moment wordt uitgezonden en – daaronder – een reeks clips die betrekking hebben op dat programma en, nog verder daaronder, de programmering van het netwerk die nog moet volgen. Het laatste deel van de pagina is gewijd aan de meest bekeken video’s van de dag.

Klikt u op Kanalen (in plaats van live), dan kunt u als alternatief het kanaal kiezen dat u in streaming wilt bekijken. Selecteer het gewoon en de video van wat er op dat moment wordt uitgezonden verschijnt. De kolom aan de rechterkant geeft een overzicht van alle programma’s die momenteel op het Mediaset-netwerk worden uitgezonden.

Om Mediaset gratis online te bekijken of te bekijken, moet u in Italië zijn; als u in het buitenland bent, moet u een VPN gebruiken of toepassingen zoals Kodi gebruiken, waarmee u addons kunt installeren om overal ter wereld Italiaanse tv te kijken.

Kijk een Mediaset-programma vanaf uw smartphone of tablet

U kunt ook een Mediaset-programma, uitgesteld of live, bekijken vanaf uw smartphone of tablet. Het enige wat u hoeft te doen is de Mediaset Play applicatie te downloaden van de App Store en verder te gaan met authenticeren en zoeken naar de film of tv-serie die u wilt bekijken.