Hoe uit te schakelen “Druk op de Home Button” om uw iPhone te ontgrendelen

U kunt voorkomen dat u fysiek op de Home Button drukt en uw iPhone direct ontgrendelen door gewoon uw vinger op Touch ID te plaatsen. Dit is hoe

Bezitters van iPhones weten dat je om de smartphone van Apple te ontgrendelen eerst Touch ID moet activeren, dat snel je vingerafdruk scant, en vervolgens fysiek op de thuisknop moet drukken. Sommige gebruikers vinden dit proces een beetje tijdrovend.

Hoewel, door het doorlopen van de iOS-instellingen in slechts een paar stappen, kunt u de laatste stap omzeilen en direct de iPhone ontgrendelen door alleen uw vinger op de Touch ID te plaatsen. De truc zal de toegang tot uw Apple telefoon versnellen. Het is niet langer nodig de centrale knop een tweede keer aan te klikken. Cupertino introduceerde de ‘Druk op de thuisknop’-functie met iOS 10. Niet iedereen houdt van het systeem, omdat het ontgrendelen van de telefoon hierdoor wat vertraging oploopt. Maar het heeft wel een voordeel: gebruikers kunnen met een gerust hart alle meldingen lezen tussen het activeren van Touch ID en het inloggen op de smartphone.

Stap om ‘Druk op thuisknop’uit te schakelen

De functie ‘Druk op thuisknop’ kan, zoals hierboven vermeld, heel eenvoudig worden uitgeschakeld. Zodra u dit hebt gedaan, kunt u gewoon uw vingerafdruk scannen om uw iPhone te ontgrendelen. Dus als je het zat bent om op de thuisknop te drukken, moet je eerst de instellingen van je Apple-smartphone openen.

Van de verschillende opties moet je vervolgens “Algemeen” selecteren. Een ander venster wordt geopend. Hier moet u klikken op “Toegankelijkheid”. Onderaan ziet u het item “Home Button”: open het. Het laatste wat je moet doen om de functie ‘Druk op de thuisknop’ uit te schakelen, is ‘Plaats vinger om door te gaan’ activeren (onder aan het scherm).

Van nu af aan kun je je iPhone ontgrendelen met Touch ID zonder de thuisknop fysiek in te drukken. Het proces kan worden gevolgd op zowel iOS 10 als iOS 11.