Gamescom regelt kaartverkoop voor de zaterdag van de beurs

De Gamescom gamesbeurs in Keulen wil voorkomen dat het terrein in het weekend van de beurs net als in 2011 wordt “overspoeld” met bezoekers. Om zeker te zijn van kaarten voor de zaterdag van de beurs, moeten geïnteresseerden zich voor eind volgende week aanmelden.

“Gesloten wegens overbevolking” – deze boodschap van de zaterdag van de Gamescom beurs vorig jaar mag dit jaar niet herhaald worden. Daarom heeft de beurs van Keulen besloten dat tickets voor de zaterdag van de beurs (18 augustus) exclusief in de voorverkoop worden aangeboden, maar niet aan de kassa’s.

Tickets voor Gamescom 2012 (15 t/m 19 augustus) zijn al voor de officiële start van de voorverkoop verkrijgbaar in een “exclusieve voorverkoop”. Wie wil deelnemen moet opschieten, want de inschrijvingstermijn is krap: die verstrijkt op 17 maart. Tot die tijd moeten geïnteresseerden zich op Gamescom registreren als nieuwsbriefontvanger.

En dit is hoe de voorverkoop werkt:

  • In april ontvangen alle geregistreerde ontvangers van de Gamescom-nieuwsbrief een persoonlijke uitnodiging voor de voorverkoop
  • In de uitnodiging voor de voorverkoop staat een persoonlijke exclusieve code
  • Met deze persoonlijke exclusieve code heeft men eenmalig toegang tot de Gamescom-ticketshop
  • Vóór iedereen kan men dan exclusieve zaterdagkaarten en kaarten voor de andere publieksdagen kopen.

“De exclusieve voorverkoop dient om de bezoekersvoorspellingen te verbeteren en geeft ons, samen met andere maatregelen, de mogelijkheid om de toegangssituatie te optimaliseren, met name op zaterdag”, aldus Tim Endres, projectmanager Gamescom.

Daarnaast reizen veel bezoekers op zaterdag naar de beurs, sommigen van grote afstand. Deze bezoekers moeten er zeker van kunnen zijn dat ze het terrein op kunnen en niet worden geconfronteerd met gesloten poorten, zoals in 2011 gebeurde.

Grote expositieruimte

Om de drukte aan te kunnen heeft Koelnmesse dit jaar ook de expositieruimte vergroot tot 140.000 vierkante meter, dat is 20.000 vierkante meter meer dan in de eerste drie jaar. Vorig jaar telde Gamescom 275.000 bezoekers en 557 exposanten.