Hoe verwijderde bestanden van de harde schijf van uw computer herstellen

Wanneer u een bestand uit de prullenbak verwijdert, verwijdert u het niet permanent, maar u kunt het herstellen met behulp van een aantal specifieke programma’s. Zo doe je dat

Het per ongeluk verwijderen van een bestand is een van de ergste nachtmerries voor mensen die hun computer dagelijks voor hun werk gebruiken. Veel mensen denken dat het onmogelijk is om een document te herstellen dat uit de prullenbak van de computer is verwijderd, maar dat is niet het geval: als u op tijd handelt, kan het worden gedaan, het belangrijkste is om de juiste programma’s te gebruiken.

Het geheim van het herstellen van verwijderde bestanden van de harde schijf van de computer is promptheid. Als u onmiddellijk software zoals Recuva gebruikt, die gespecialiseerd is in het terughalen van verwijderde documenten uit het geheugen van uw computer, zijn uw kansen om het bestand terug te krijgen zeer groot. Als u daarentegen een paar maanden laat verstrijken, is de kans dat u het document terugkrijgt zeer klein, als u het al terugkrijgt. Tijd is van essentieel belang om een heel eenvoudige reden: wanneer u bestanden uit de prullenbak verwijdert, worden ze niet permanent verwijderd, maar blijven ze op uw computer staan totdat de ruimte die ze innemen is overschreven.

Hoe verwijderde bestanden van de harde schijf van uw computer te herstellen

Als u een document, afbeelding of foto van uw computer hebt verwijderd, kunt u deze herstellen, maar u moet snel handelen. Het eerste wat je moet doen is stoppen met het gebruik van je computer. Dit lijkt een tegenstrijdigheid, maar dat is het niet: zoals we al eerder zeiden, als je een bestand uit de prullenbak verwijdert, verwijder je het niet permanent van je PC totdat je het overschrijft met een nieuw document. Dus je moet elke activiteit die je aan het doen bent met je computer stoppen, zodat je het verwijderde document niet overschrijft. Het installeren van nieuwe software, het downloaden van films of het bekijken van streaming tv-series zijn allemaal handelingen die het bestand voorgoed doen verdwijnen.

Op dit punt is het noodzakelijk een programma te gebruiken om het document te herstellen. Er zijn er veel, ook gratis, die het werk perfect doen. PhotoRec, TestDisk en Recuva behoren tot de beste en kunnen gratis worden gedownload. Om het verwijderde bestand van de harde schijf van uw computer te herstellen, opent u gewoon het programma en volgt u de geleide procedure.

Een woord van advies: als u niet over de software beschikt en deze van internet moet downloaden, is het raadzaam om dit op een USB-stick te doen. De reden is eenvoudig: als u het op uw computer opslaat, is de kans groot dat de software het bestand overschrijft dat u hebt gewist en dat u wilt herstellen.