Uitgebreide UC-suite voor het MKB

Openscape Office van Siemens Enterprise Communications kan nu ook met de groupware Zimbra en met Mac OS worden gebruikt. Met de Application Launcher kunnen externe applicaties specifiek tijdens een gesprek worden geopend.

Siemens Enterprise Communications ziet in de huidige Openscape Office-versie een antwoord op de hoge eisen in de MKB-sector: Bedrijven zouden profiteren van de UC-functies en groupware-integratie, werknemers zouden de oplossing op mobiele apparaten kunnen gebruiken. Volgens de fabrikant is volledige integratie met alle bedrijfstoepassingen gegarandeerd.

Integratie met Zimbra

Openscape Office biedt UC-functies voor de Zimbra Collaboration Server (ZCS)-software van VMware. Zimbra biedt mogelijkheden voor e-mail, agendering en teamsamenwerking, zelfs voor grote ondernemingen. Door integratie met Openscape Office zouden de UC-functies rechtstreeks beschikbaar zijn binnen het berichtenplatform. KMO’s zouden zo hun investeringen in IT-infrastructuur kunnen beperken door al hun communicatiediensten op één enkel systeem te laten draaien, gebaseerd op VMware’s Zimbra.

Integratie met Mac OS

Openscape Office zal onmiddellijk beschikbaar zijn voor Mac-gebruikers als een unified communications-oplossing. Volgens Siemens Enterprise Communications zullen zowel Windows- als Mac-gebruikers in middelgrote bedrijven met Openscape Office myPortal onbeperkt toegang hebben tot alle communicatiediensten – ongeacht hun locatie en toestel. Dit maakt vlot werken met mobiele toestellen zoals iPhones, iPads en Android smartphones mogelijk.

Voordelen voor kmo’s

De Open Directory Service (ODS) van de huidige Openscape Office-versie stelt kleine en middelgrote ondernemingen in staat om verbinding te maken met externe databases. Aldus kunnen niet alleen bellers worden geïdentificeerd die als contacten in het persoonlijke adresboek zijn opgeslagen, maar kunnen ook contacten uit de aangesloten databank, zoals een centrale klantendatabank, worden herkend. De Application Launcher kan worden gebruikt om snel bedrijfsapplicaties van derden te starten, zoals CRM-apps, waarmee kleine en middelgrote ondernemingen hun klanten beter van dienst kunnen zijn. Openscape Office ondersteunt ook Microsoft Office 365, aldus de fabrikant.