Frank Schenk is nieuwe Epson Sales Manager voor Business Products

Epson heeft Frank Schenk, een medewerker van het eerste uur, bevorderd tot Sales Manager DACH. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de plaatsing van de produkten in het zakenmilieu en is hij reeds bezig de gunst van de verkooppartners te winnen.

Als Sales Manager voor de regio’s Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH) moet de 41-jarige Frank Schenk de B2B-verkoop bij Epson aanjagen. Naast de ontwikkeling van nieuwe verkoopstrategieën ligt de nadruk op de uitbreiding van de gespecialiseerde handelsactiviteiten en de sterkere positionering van de produkten in het zakenmilieu.

Hij heeft een team van vier verkoopprofessionals die aan hem rapporteren: Jens Greine (hoofd Reseller Sales), Michael Arnold (hoofd CA Sales), Achim Bukmakowski (hoofd Professional Graphics Sales) en Michael Rabbe (hoofd Business Systems Sales). Schenk’s directe chef is nu Epson Duitsland Managing Director Henning Ohlsson.

De nieuw benoemde verkoopdirecteur DACH benadrukt dat het succes van Epsons zakelijke producten “voor 100 procent is gebaseerd op de indirecte verkoop van de oplossingen”. Een andere uitspraak van suggereert dat hij de koers nog beter wil uitzetten om aan de behoeften van Epson-resellers te voldoen: “Een solide basis hiervoor is ons betrouwbare partnerschap, ook richting kleinere resellers.” Verkooppartners, vervolgt hij, hebben ook mogelijkheden om extra omzet te maken door cross-selling dankzij het brede productportfolio.

Frank Schenk werkt sinds 1997 voor Epson Duitsland. Tot 2001 deed hij ervaring op in de afdeling Retail Systems & Devices (RSD) met de introductie van computer-kassa’s en inkjet POS-printers. Van 2003 tot 2008 was hij verantwoordelijk voor de afdeling grootformaat drukwerk. Vanaf juli 2008 nam hij ook de RSD-afdeling onder zijn hoede.