Hoe het aanraakscherm in Windows 10 uit te schakelen

Wilt u het aanraakscherm van uw laptop uitschakelen in Windows 10? Er is een eenvoudige procedure om het apparaat op de traditionele manier te gebruiken. Dit is hoe

Heeft u een laptop met aanraakscherm in Windows 10? Met dit systeem kunt u uw computer gebruiken door het scherm aan te raken, waardoor hij in een tablet verandert. Inmiddels zijn 2-in-1 computers erg populair, maar het actieve touchscreen kan vaak vervelend worden, vooral als je het apparaat op de traditionele manier wilt gebruiken, met muis en toetsenbord.

Het touchscreen wordt een probleem als je bijvoorbeeld per ongeluk het scherm aanraakt. Dit is bijvoorbeeld het geval als u de computer van de ene plaats naar de andere verplaatst, of als u samenwerkt met een collega die zijn vinger op het aanraakscherm legt. Deze gevallen zijn verre van zeldzaam, maar gelukkig is er een veilige en effectieve procedure om het aanraakscherm in Windows 10 in slechts een paar stappen uit te schakelen. De functie kan ook tijdelijk worden uitgeschakeld, maar is zeker zeer nuttig. Laten we eens kijken hoe u dat doet.

Aanraakscherm uitschakelen in Windows 10

Wilt u het aanraakscherm op uw laptop uitschakelen? Er is een zeer snelle procedure die u kunt uitvoeren op uw Windows 10. Om te beginnen, logt u in op Apparaatbeheer. U kunt dit doen via het Configuratiescherm of door een interne systeemzoekopdracht uit te voeren. In het laatste geval gaat u gewoon naar de Start-knop en begint u in te typen wat u nodig hebt.

Apparaatbeheer houdt alle apparaten bij die op uw computer beschikbaar zijn. Van hieruit kunt u hun instellingen wijzigen, inclusief het uitschakelen ervan.

Als u Apparaatbeheer opent, klikt u op Human Interface Device (HID). Er verschijnen verschillende vermeldingen, waaronder HID-compatibel aanraakscherm, dat de laatste in de lijst moet zijn. Dubbelklik op de vermelding om het beheervenster te openen: klik op het tabblad Drivers en klik in het nieuwe scherm op Uitschakelen. Bevestig nu uw keuze bij de vraag “Als u het apparaat uitschakelt, zal het niet werken. Uitschakelen? Klik op Ja om door te gaan en de bewerking te voltooien. Van nu af aan, zal het aanraakscherm niet werken. Om dit te testen, raak het gewoon aan en er zal niets gebeuren. Om het opnieuw in te schakelen, volgt u dezelfde procedure, maar zodra u op HID Compatible Touch Screen bent, klikt u met de rechtermuisknop en kiest u Enable.

De activering gebeurt dit keer onmiddellijk, zonder bevestigingsvenster. Ook is het in beide gevallen niet nodig om de computer opnieuw op te starten.