Hoe Skype-videogesprekken opnemen

Gesprekken en videogesprekken die met Skype worden gevoerd, kunnen worden opgenomen en opnieuw worden afgespeeld wanneer u maar wilt. Het proces is vrij eenvoudig: zo

Zowel in de professionele als in de privésector is Skype het meest gebruikte platform voor videogesprekken en videoconferenties. Met de software van Microsoft kunt u niet alleen chatten met vrienden en collega’s, maar ook videogesprekken voeren met tientallen gebruikers tegelijk zonder dat het u enige moeite kost.

Niet alleen dat, maar als het gesprek van een zeker belang is, kunt u het ook opnemen en bewaren in uw account of downloaden naar de harde schijf van uw computer, zodat u het zo vaak als u wilt opnieuw kunt beluisteren. De opname zal ook automatisch in de discussie worden gepubliceerd, zodat iedereen deze kan downloaden. Het opnemen van gesprekken en videogesprekken op Skype vergt niet veel inspanning. U hoeft de functie alleen maar te vinden tussen de verschillende menu-items, deze te activeren en te wachten tot het einde van het gesprek om het gesprek te beluisteren, te bekijken en te downloaden.

Hoe neemt u Skype-videogesprekken op

Tijdens een gesprek of videogesprek klikt u op het “+”-pictogram in de rechterbenedenhoek en in het menu dat verschijnt, kiest u Opname starten. Binnen enkele seconden informeert een melding u en uw bellers dat het systeem is begonnen met het opnemen van het gesprek op de achtergrond. Zoals gezegd krijgt u aan het einde van het gesprek een melding dat de opname beschikbaar is.

Hoe opnamen van Skype-gesprekken downloaden

U hebt nu twee opties. U kunt ervoor kiezen de opname op Microsofts servers te laten staan en opnieuw te beluisteren, of ze vanuit de Skype-client te bekijken. Er zij aan herinnerd dat het bestand na 30 dagen voorgoed zal worden gewist en niet langer toegankelijk zal zijn, terwijl we, om het binnen deze periode terug te vinden, de hele conversatiegeschiedenis zullen moeten “traceren”. Als alternatief kunnen wij het multimediabestand met de opname downloaden en op onze computer opslaan, zodat wij het op elk gewenst moment opnieuw kunnen bekijken of beluisteren.