Hoe Windows 10 te formatteren zonder uw bestanden te verliezen

Omwille van een geïnstalleerde malware of een niet-compatibel programma zullen we onze pc moeten formatteren om sommige problemen op te lossen, hier is hoe het te doen met Windows 10

Het installeren van een niet-compatibel programma, geïnfecteerd raken door een cyberaanval of de prestaties van onze computer die dalen. Er zijn veel gevallen waarin we onze Windows 10 PC moeten formatteren. Voor sommigen is het misschien een nieuwe handeling, maar het is heel eenvoudig om te doen.

Met behulp van de optie die aanwezig is in Windows 10 genaamd Keep My FIles kunnen we het apparaat veilig formatteren zonder dat we bang hoeven te zijn dat we onze documenten en foto’s of video’s die op de computer zijn opgeslagen, kwijtraken. In de praktijk laat de computer ons vóór het formatteren de belangrijkste apps en bestanden opslaan, zodat we ze kunnen herstellen zodra het proces is voltooid. Het enige wat we hoeven te doen is inloggen met onze gebruikersnaam en wachtwoord tijdens het opnieuw opstarten, en we vinden een geformatteerde versie van Windows 10 op de pc met al onze documenten en programma’s klaar voor gebruik.

Hoe formatteer je je pc met Windows 10

Om te beginnen met het formatteerproces, zoeken we eerst het gedeelte met de naam PC Recovery met behulp van de zoekbalk linksonder op ons bureaublad. Op dit punt moeten we ervoor zorgen dat we een USB-stick of een externe harde schijf op de computer hebben geplaatst, waar we de bestanden zullen opslaan die we niet willen wissen. Als u verder gaat met de Herstel operatie, zal het besturingssysteem vragen of u de bestanden wilt behouden of alles wilt verwijderen. Uiteraard moeten we de eerste optie kiezen en we zullen kiezen welke documenten en multimedia-inhoud we gaan opslaan dankzij de externe harde schijf of op de pen drive. Zodra deze actie is uitgevoerd, kunnen wij het herstelproces bevestigen. De PC zal opnieuw worden opgestart en het zal enige tijd duren voordat hij weer operationeel is. Afhankelijk van de pc die we gebruiken, kan dit dertig minuten tot anderhalf uur duren.

Na de herstart gaat de computer over tot de automatische installatie van Windows 10 en moeten we toegang krijgen tot het besturingssysteem met onze Microsoft-gebruikersnaam en -wachtwoord die we hebben geregistreerd toen we ons voor het eerst aanmeldden. Op dit punt moeten we onze computer opnieuw configureren volgens de Windows 10 wizard (taalkeuze, tijdzone, locatie, enz.). Zodra we deze stap hebben voltooid, zijn we klaar om de computer weer te gebruiken. Op het bureaublad vinden we een map met onze documenten die voor het formatteren zijn opgeslagen, en als we zoeken naar Verwijderde Apps vinden we een lijst van programma’s die met het terugzetten zijn verwijderd. Op deze manier is het gemakkelijk te zien welk programma ons apparaat heeft geïnfecteerd of vertraagd.