Novacur is niet meer

De systeemhuisgroep Novacur staakte haar bedrijfsactiviteiten op 31 december 2016. Bedrijfsleider Thomas Hoffmann zal zich in de toekomst aan andere taken wijden.

Het verwarde zevende jaar is het doemjaar van de systeemhuisgroep Novacur geweest. Eind 2016 gingen de lichten uit bij het bedrijf uit Ulm.

“Wanneer een bedrijf niet langer economisch kan functioneren en het

bedrijf voor de aangesloten partners niet langer het voordeel oplevert dat het ooit deed, is het tijd om het te beëindigen. Met pijn in het hart ga ik deze laatste weg”, zegt Thomas Hoffmann, directeur van Novacur GmbH.

Met zijn Riverclub zal Hoffmann zelf in de toekomst IT-bedrijven die geïnteresseerd zijn in managed services een associatiemogelijkheid bieden. De Riverclub biedt concepten, contracten en training om dit onderwerp aan te pakken. De spil hiervoor is de Riversuite-oplossing van Riverbird GmbH. Riversuite biedt systeemhuizen de mogelijkheid zwakke punten in de systemen van hun klanten op te sporen en hun vervolgens tegenmaatregelen voor te stellen. Het kan ook worden gebruikt om systemen van klanten te bewaken en ondersteuning op afstand te bieden.