Wat te doen als uw creditcard is gekloond

Als u op uw bankafschrift ziet dat uw creditcard is gekloond, is het eerste wat u moet doen de kaart blokkeren om de uitgaven van de fraudeur te stoppen

Creditcards zijn erg handig, omdat u geen grote sommen geld in uw portemonnee hoeft mee te nemen en ze het gemakkelijker maken om uw aankopen te betalen. Maar ze zijn ook heel gevaarlijk, want ze kunnen door fraudeurs worden gekloond en worden gebruikt voor dure aankopen die niet onmiddellijk kunnen worden opgespoord.

Maar het is mogelijk om de schade te beperken, vooral als u snel kunt zien dat uw creditcard is gekloond. Je moet snel zijn en onmiddellijk handelen. U kunt ook het klonen van creditcards voorkomen door een aantal tegenmaatregelen te nemen die het leven van fraudeurs en hackers moeilijk maken. Activeer bijvoorbeeld de sms-dienst die u in kennis stelt van alle betalingen en opnames die met uw kredietkaart worden verricht. Als we dan een bericht krijgen dat er een betaling is verricht, maar we hebben niets gekocht, betekent dit dat de kaart is gekloond.

Een andere tip om het klonen van creditcards te voorkomen, is om alleen veilige platforms te gebruiken voor uw online aankopen. Fraudeurs zijn vaak in staat valstrikken op te zetten om kredietkaartgegevens te stelen en deze vervolgens te klonen. Als uw kaart is gekloond, zijn hier de stappen die u moet nemen om de kaart te blokkeren en te proberen de fraudeur op te sporen.

Kloonde creditcard, hoe te handelen

Er zijn drie stappen die u moet nemen als u erachter komt dat uw creditcard is gekloond. In de eerste plaats moet u onmiddellijk de hotline van de klantendienst van uw bank bellen om de kaart te blokkeren, zodat de fraudeur ze niet langer kan gebruiken. Vervolgens moet u een klacht indienen bij de politie of de carabinieri. De derde stap is een vergoeding te krijgen voor het geld dat door de fraudeur is gestolen, maar daarvoor hebt u een kopie van het proces-verbaal nodig.

U kunt ook uw bankafschrift gebruiken om de aankopen van de fraudeur te traceren. Als de gekloonde kaart in een winkel is gebruikt, kunt u de plaatselijke politie om hulp vragen bij het opsporen van de fraudeur.