Honor 50 Pro+: hoe het de eerste topper wordt na het afscheid van Huawei

Honor 50 Pro+ wordt een echte Android-topper, met alle technische functies die nodig zijn om te concurreren met de meest geblazoeneerde modellen die al op de markt zijn.

Begonnen in 2013 als budgetmerk van het Huawei-concern, is Honor sinds november 2020 volledig onafhankelijk van de Chinese reus die in de problemen is gekomen door Donald Trumps fameuze verbod (dat opvolger Joe Biden allerminst lijkt te willen versoepelen). Fans van het merk wachten dus al zo’n zes maanden op het eerste toptoestel van het nieuwe tijdperk, en nu is het wachten bijna voorbij.

Het heet de Honor 50 Pro+ en het zal geen van de beperkingen en compromissen hebben waar Huawei’s nieuwste smartphones onder lijden: het zal een Qualcomm-processor hebben, de beste in de business, het zal Google’s Android-besturingssysteem hebben (inclusief de beroemde Google Mobile Services, die dienen om de app-ervaring te verbeteren), en het zal een echt top-of-the-range spec sheet hebben, van het scherm tot de camera’s, via de batterij en de lader. Dat kan de Honor-fans alleen maar geruststellen en blij maken, maar ook het bedrijf, dat de kans om zich los te maken van Huawei heeft aangegrepen om nog een definitieve sprong te maken: van de mid-range markt naar het hoge, of beter gezegd premium, einde van de markt.

Honor 50 Pro+, technische specificaties

De aanwezigheid van de uiterst krachtige Snapdragon 888-chip in de controlekamer zou op zich garant staan voor een technische fiche die bijna geen compromissen kent. En de previews van de Honor 50 Pro+ op het Chinese portaal Master Lu bevestigen dit.

Bij de beste chip van wereldleider Qualcomm zou 8 GB LPDDR5 RAM en 128 GB UFS 3.1 interne opslag zitten, maar er worden meer varianten verwacht en dit zou de minst uitgeruste zijn. Honor 50 Pro+ heeft naar verwachting een groot 6,79-inch diagonaal OLED-scherm met QHD+ resolutie, HDR10+ technologie en 120 Hz verversingssnelheid. Met andere woorden, het beste wat de industrie in 2021 te bieden heeft.

Het fotografische compartiment mag er niet minder om worden, waar van fabrikanten wordt verwacht dat ze het verschil maken met de concurrentie, vooral in het topsegment. Aan de achterkant van de Honor 50 Pro+ worden vier camera’s verwacht: een 50-megapixel hoofdcamera, een 13-megapixel ultragroothoekcamera, een 8-megapixel telelens en een 3D ToF-sensor. Om in alle omstandigheden perfecte selfies te kunnen maken, hebben de ontwerpers twee camera’s aan de voorkant van de Honor 50 Pro+ geplaatst, een met 32 en de andere met 8 megapixels.

De Honor 50 Pro+ heeft een batterij van 4.400 mAh voor voldoende batterijduur, maar als dat soms niet genoeg is, kan hij via een kabel tot 66 watt en draadloos tot 50 watt worden opgeladen. Dit alles zal worden ondersteund door Honor’s typische Magic UI versie 4.0, gebouwd op Android 11, dat ook zal beschikken over Google-diensten, zoals in januari bevestigd door Honor’s nieuwe CEO.

Honor 50 Pro+, als die er komt

De Honor 50 Pro+ zal officieel worden gemaakt samen met de rest van de “kleine” versies die de top van het Honor-assortiment zullen bezetten. We weten niet welke dag we rood moeten markeren op de kalender, maar degenen die het weten zijn ervan overtuigd dat het toestel eind mei zal arriveren.

De marketing in Europa is ook onzeker, maar het zou jammer zijn als het bedrijf niet zou profiteren van Huawei’s management-verkoopkanalen.