Hoe de toegang tot Android-apps te blokkeren en uw gegevens te beschermen

De oplossing voor het blokkeren van de toegang tot apps op Android en het beschermen van uw privacy is binnen handbereik. Gewoon even in de Play Store

We leven in een wereld van snuffelaars, klaar om op elk moment in elkaars zaken te duiken. Smartphones zijn een geliefd instrument voor nieuwsgierige mensen. Leen je mobiele telefoon uit aan de verkeerde persoon en in een oogwenk kunnen je gegevens in het publieke domein terechtkomen.

Smartphonebedrijven bieden gebruikers een scala aan hulpmiddelen om hun privacy te beschermen. In de nieuwste generatie toestellen zijn ook enkele biometrische vergrendelingssystemen geïntegreerd: vingerafdrukken, gezichtsherkenning of irisscanners. Ze werken echter niet altijd tegen opdringerige mensen. Als we iemand toestaan onze smartphone te gebruiken, kan het zijn dat hij berichten leest of een app opent die vertrouwelijke informatie bevat.

De oplossing om de toegang tot apps op Android te blokkeren en uw persoonlijke gegevens te beschermen, ligt binnen handbereik. Ga gewoon naar de Play Store, de digitale winkel van Google. Een van de beste is zeker IObit Applock – Face Lock.

IObit Applock – Face Lock

De applicatie in kwestie werkt door de toegang tot de apps op uw smartphone te beveiligen. Allereerst, na het downloaden en installeren van IObit Applock – Face Lock, moet je een vergrendelingsvolgorde of PIN-code instellen. En dat is nog niet alles. De beveiligingsapp heeft een nog betere functie: gezichtsherkenning. Dit betekent dat u alleen uw gezicht hoeft te gebruiken om toegang te krijgen tot Android-apps.

Het blokkeren van apps met IObit Applock is heel eenvoudig. De te beveiligen software wordt gerangschikt in een lijst, waar u eenvoudig op het hangsloticoon klikt om de beveiliging in te schakelen. En dat is nog niet alles. Een echt handige functie is het Verborgen slot, een systeem dat alle beveiligde apps verbergt. U kunt ook een foutmelding instellen of een inkomend onbekend gesprek nabootsen.

Het komt vaak voor dat u berichten ontvangt waarvan u niet wilt dat anderen die lezen, bijvoorbeeld wanneer u uw telefoon aan een vriend hebt uitgeleend. In dergelijke gevallen is het handig om de meldingsblokkering van IObit Applock in te schakelen, die voorkomt dat derden privéchats kunnen afluisteren.

Dat is nog niet alles. Als iemand herhaaldelijk probeert de beveiligde app te ontgrendelen, neemt IObit Applock een selfie en e-mailt deze naar de rechtmatige eigenaar.