Klassenmanagement voor Mac OS X

Netop heeft zijn eigen oplossing voor klassenmanagement geactualiseerd. Met versie 8.6 ondersteunen Vision en Vision Pro nu ook Mac OS X en de huidige Firefox-versies.

Met Vision en Vision Pro kunnen leerkrachten scherminhoud delen, de computers van hun leerlingen in de gaten houden en hun internettoegang reguleren. De nu geïntroduceerde versie 8.6 van Vision en Vision Pro ondersteunt ook de huidige Firefox-versies en Apple-computers.

De Mac-studentenmodule van Vision en Vision Pro werkt op Mac OS X 10.8 of hoger, maar Netop heeft tot nu toe alleen geadverteerd met basisfuncties voor klaslokaalbeheer voor Apple-computers. In latere versies zullen nog meer functies volgen. Pas later zullen leraren ook Mac OS kunnen gebruiken: Tot nu toe moesten leraren het doen met Windows.

In de tussentijd is er al verbeterde Firefox-ondersteuning. Hierdoor kunnen leerkrachten de webtoegang filteren of volledig blokkeren, zelfs met de huidige versies van de open-source browser.

Vision en Vision Pro zijn beschikbaar in elf talen, waaronder Duits. Prijzen en demo-versies zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de fabrikant.