Iliad, hoe doe je nummerbehoud van een al actief nummer

Iliad begint de mogelijkheid te geven om nummerbehoud van een andere operator te doen aan gebruikers die in de afgelopen weken een SIM hebben geactiveerd

Je hebt een Iliad SIM gekocht op de website van de goedkope operator, in een officiële winkel of in een van de vele SIMBoxen verspreid over Italië, om de netwerkdekking en internetverbindingssnelheid van het Franse bedrijf te testen. Als u hiermee tevreden bent, kunt u nu uw nummer met een reeds actief nummer naar Iliad porteren.

Velen hebben, gezien de lage kosten en de voordelen van het lanceringsaanbod van Iliad in Italië, een nieuw nummer bij het goedkope transalpine bedrijf laten registreren. Op die manier konden zij, als het netwerk en de internetsnelheid niet aan de verwachtingen voldeden, gemakkelijk hun oude nummer bij hun operator gebruiken en de Iliad-kaart als secundair nummer (om bijvoorbeeld te worden gebruikt voor tethering). Maar wat moeten we doen als we na een paar weken uitproberen tevreden zijn over de diensten van de Ilias? Om aan deze behoefte te voldoen, biedt de Franse telefoonmaatschappij nu de mogelijkheid om een reeds actieve Iliad SIM van een andere operator over te dragen. Op deze manier brengen we over twee dagen ons oude nummer op de nieuwe SIM kaart Iliad. Dit nummer vervangt het nummer dat Iliad tijdens de registratie heeft gegenereerd.

Hoe een nummer naar een reeds actieve Iliad-simkaart overdragen

Om een nummer naar een reeds actieve Iliad-kaart over te dragen, moet u verbinding maken met uw persoonlijke zone, in de app of op de officiële website. Op de gereserveerde pagina vindt u de rubriek "Verzoek om overdraagbaarheid". Met deze functie kunnen we ons oude nummer overzetten naar Iliad zonder dat we een nieuwe SIM hoeven te kopen. Er is slechts één beperking: portabiliteit is alleen mogelijk als tijdens de registratie van de Iliad SIM niet aan portabiliteit is gedaan, maar een nieuw nummer is aangemaakt. Indien wij reeds een portabiliteit van een andere operator hebben uitgevoerd, zal het niet mogelijk zijn opnieuw te veranderen. Om de portabiliteit te voltooien hoeven we geen contact op te nemen met onze oude operator, eenmaal geactiveerd zorgt het proces voor alles Ilias. Zoals gezegd, duurt het ongeveer 2-3 werkdagen om ons nummer over te zetten op een kaart van de Franse low-cost maatschappij. Zodra de overdracht is voltooid, wordt het resterende tegoed op het oude nummer ook overgezet naar de nieuwe Iliad-simkaart.

Voordat we de overdracht kunnen bevestigen, moeten we Iliad een aantal gegevens over onze oude simkaart verstrekken, zoals de ICCID -code en het type contract met de operator, d.w.z. of het om een prepaid- of abonnement gaat.