iPhone, batterij loopt te snel leeg, hoe te verhelpen

Als de batterij van uw iPhone te snel leegloopt en u problemen geeft, is hier hoe u het in een paar eenvoudige stappen kunt verhelpen

In de afgelopen dagen, nadat Apple de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem iOS, 13.6, heeft uitgebracht, klagen veel gebruikers over abnormaal leeglopende batterijen op hun iPhone. Zeer abnormaal: de batterij gaat nauwelijks een halve dag mee, zelfs als de iPhone heel weinig wordt gebruikt.

Eerlijk gezegd is dit niet de eerste keer dat iOS-gebruikers een daling van de batterijduur ervaren na een update van het besturingssysteem: het gebeurde onlangs met iOS 13.5.1, om maar een voorbeeld te noemen. Deze keer echter is het verbruik echt buitensporig en onverklaarbaar, niet in het minst omdat het niet alle iPhone-modellen treft, noch alle exemplaren van hetzelfde model. Maar smartphones met dit probleem worden moeilijk te gebruiken tot ver in de avond op een enkele lading. Een situatie die, gezien de prijs van de apparaten, volstrekt ondraaglijk is. Onder de meldingen zijn er echter ook die van gebruikers die het probleem hebben opgelost.

iOS 13.6: het batterijprobleem verhelpen

De enige manier om de iPhone-batterij weer gezond te maken, lijkt helaas een reset van de instellingen. Gelukkig is dit echter geen volledige reset naar de fabrieksinstellingen, zodat uw persoonlijke gegevens en bestanden niet worden gewist. Om dit type reset uit te voeren, moeten we naar Instellingen > Algemeen > Reset gaan en dan kiezen voor "Alle instellingen herstellen" (maar we moeten niet kiezen voor "Inhoud en instellingen initialiseren", anders zetten we het terug naar de fabrieksinstellingen). Meestal hoef je de iPhone na zo'n herstel alleen maar op te laden en gaat de batterij weer net zo lang mee als voorheen.

iOS 13.6: waarom de batterij zo snel leegraakt

In het licht van deze doe-het-zelf- maar effectieve oplossing is het duidelijk dat met iOS 13.6 op sommige iPhones bepaalde instellingen zijn ingesteld die delen van het besturingssysteem op de kop zetten, waardoor de batterij abnormaal veel verbruikt. Dit is duidelijk een bug, die Apple waarschijnlijk in de volgende update zal verhelpen. Degenen die ermee instemmen om de instellingen te herstellen om hun iPhone weer normaal te kunnen gebruiken, kunnen ook proberen om afzonderlijke groepen instellingen te herstellen, in plaats van alle. U kunt kiezen tussen Netwerkinstellingen herstellen, Toetsenbordwoordenboek herstellen, Lay-out beginscherm herstellen en Locatie en privacy opnieuw instellen. De eerste en laatste instellingen zullen waarschijnlijk het batterijverbruik het meest beïnvloeden.