Nothing Ear 1: de transparante koptelefoon wordt zwart en kan in Bitcoin gekocht worden

De Black Edition van de Nothing Ear 1 draadloze koptelefoon is officieel, maar dat is nog niet alles: hij kan (ook) in cryptocurrencies gekocht worden en is milieuvriendelijk

Nothing heeft een limited edition van de Nothing Ear 1 true wireless koptelefoon aangekondigd. Het toch al glamoureuze en designbewuste item is nu nog stijlvoller, en brengt de aandacht terug naar belangrijke kwesties zoals cryptocurrencies en ecologische duurzaamheid, die steeds urgenter wordt voor de planeet.

De nieuwe functies van de Nothing Ear 1 Black Edition houden niet op bij het ongebruikelijke kleurenschema, dat de draadloze hoofdtelefoon nog meer karakter geeft. Wanneer de verkoop van start gaat, zal het officiële portaal van Nothing opengaan voor cryptocurrencies, en nog een andere optie bieden om voor producten te betalen die zeker in de smaak zal vallen bij diegenen die dagelijks met digitale valuta omgaan. Nothing zal er in het bijzonder vier aanvaarden, die samenvallen met de populairste: Bitcoin, Ethereum, USD Coin en Dogecoin. Aandacht voor de klantervaring is altijd al een prioriteit geweest voor de eerste manager van Nothing, Carl Pei, voorheen van OnePlus, en dat laat hij ook nu weer zien in Nothing.

Nothing Ear 1 Black Edition, hoe zien ze eruit

De Nothing Ear 1 gaat in het zwart. De lichtgewicht true wireless hoofdtelefoons van het jonge Britse bedrijf behouden hun kenmerkende transparante oplaadbehuizing, maar de oordopjes krijgen een nieuwe rokerige afwerking en een matzwarte kleur voor de siliconen en de binnenste behuizing. De technische specificaties van de Nothing Ear 1 Black Edition zijn dezelfde als die van de versie die al op de markt is.

Een zeer welkome innovatie voor het huidige historische moment is de aandacht voor vervuilende emissies van het Nothing-team, dat vanaf de nieuwe zwarte Nothing Ear 1 en voor toekomstige producten een verpakkingslabel zal gebruiken dat de gebruiker bewust maakt van de milieu-impact van het product dat hij heeft gekocht.

In het bijzonder zijn de Nothing Ear 1-hoofdtelefoons nu koolstofneutraal, wat betekent dat er geen verschil is tussen de koolstofdioxide-uitstoot die tijdens de productie wordt gegenereerd en de uitstoot die opnieuw wordt geabsorbeerd: met andere woorden, de Nothing Ear 1-hoofdtelefoons zijn koolstofneutraal. Het bedrijf kwam tot dit resultaat dankzij adviesbureau SGS, dat onafhankelijk de koolstofvoetafdruk van de koptelefoons beoordeelde en een plan opstelde om Nothing in staat te stellen een koolstofvoetafdruk van nul te bereiken.

"Nothing is hier om een positief verschil te maken. Onze nieuwe emissievrije Ear 1's zijn de eerste stap op onze weg naar duurzaamheid," aldus Carl Pei, CEO en medeoprichter van Nothing. "Met de Ear 1s hebben we bewezen dat nieuwe ideeën, van ontwerp tot distributie, kunnen aansluiten bij de gebruikers en het gevoel van opwinding kunnen terugbrengen dat in onze sector heeft ontbroken. Wij hopen dat deze Black Edition in de komende maanden steeds meer aandacht zal trekken en dat meer tech-merken het koolstofvoetafdruklabel aan hun producten zullen toevoegen."

Nothing Ear 1 Black Edition, hoeveel kosten ze

De Nothing Ear 1 Black Edition wordt eerst verkocht in de tijdelijke winkel die het bedrijf op 4 december van 11.00 tot 19.00 uur lokale tijd in Covent Garden in Londen zal inrichten, terwijl ze vervolgens op 13 december vanaf 12.00 uur voor iedereen beschikbaar zullen zijn via de gebruikelijke verkoopkanalen, tegen dezelfde prijs als de "traditionele" variant, dus €99, te betalen, zoals gezegd ook met cryptocurrencies.