TeamViewer investeert in customer engagement

TeamViewer koopt Xaleon, een leverancier van customer engagement software. Het kernproduct is een co-browsing technologie die een speciale vorm van schermdeling in websessies mogelijk maakt – in overeenstemming met de Duitse wet op de gegevensbescherming.

Naast de co-browsing toepassing heeft de Oostenrijkse start-up Xaleon een softwaresuite ontwikkeld voor veilige digitale interacties tijdens het gehele klanttraject, met inbegrip van functies zoals chatbots, live- en videochats, alsmede een elektronische handtekening om juridisch bindende contracten te sluiten binnen een online interactie met de klant. Bovendien omvat het aanbod van Xaleon interfaces – zogenaamde API’s – voor alle belangrijke klantenservices en ticketbeheersystemen om een vlotte integratie mogelijk te maken. TeamViewer heeft onlangs de technologie van Xaleon geïntegreerd in haar eigen oplossing voor bedrijfsconnectiviteit, TeamViewer Tensor. Deze nieuwe functionaliteit kon op veel belangstelling van TeamViewer-klanten rekenen en daarom heeft TeamViewer besloten om Xaleon over te nemen.

Oliver Steil, CEO van TeamViewer, zegt: “Xaleon is een geweldige aanvulling op ons bestaande productportfolio. Seit der Übernahme von Ubimax im vergangenen Jahr unterstützen wir Unternehmen mit unseren kombinierten IoT-, Augmented Reality- und Frontline-Lösungen bei der Digitalisierung ihrer Arbeitsprozesse in der Industrie 4.0. Jetzt investieren wir in den Bereich Customer Engagement, da wir einen zunehmenden Bedarf an Lösungen für Online-Kundeninteraktionen sehen, die physische Vertriebs- und Kundendienstprozesse als wichtigen Teil der Wertschöpfungskette in allen Branchen ersetzen. Wij heten de oprichters van Xaleon met hun buitengewone expertise en hun hele team van harte welkom in de TeamViewer-familie en kijken ernaar uit om samen hun suite voor klantbetrokkenheid strategisch verder te ontwikkelen.”

Markus Wagner, CEO van Xaleon, voegt hieraan toe: “Wij zijn verheugd om ons vanaf nu bij TeamViewer te voegen. Omdat we dezelfde manier van werken en dezelfde waarden delen, voelen we ons al deel van het team. Met TeamViewer’s uitgebreide wereldwijde klantenbestand en een gezamenlijke marketingaanpak, zullen we ons product beter kunnen positioneren om bedrijven van elke omvang te helpen met een breed scala aan uitdagingen. Met onze oplossing kunnen klanten hun verkoop- en serviceprocessen optimaliseren, de productiviteit en klanttevredenheid verhogen en de churn verminderen. In het algemeen is ons doel de kwaliteit van de interacties met klanten duurzaam te verbeteren. We zijn er trots op dat gerenommeerde bedrijven als Erste Bank en Sparkasse, Generali of BMW onze oplossingen al gebruiken voor hun digitale klantinteracties.”