Android, nieuwe tool om oproepen van callcenters te blokkeren

Google test een functie om gebruikers te helpen oproepen van callcenters automatisch te herkennen. Zo werkt het

Google test een nieuwe functie voor Android’s Telefoon app (de app die wordt gebruikt om te bellen) die het probleem van callcenters en telemarketeers voor eens en voor altijd zou kunnen oplossen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf uit Mountain View geëxperimenteerd met verschillende instrumenten om een einde te maken aan “robocalls”, d.w.z. oproepen van geautomatiseerde callcenters, zonder ooit een definitieve oplossing te vinden. Daarom maken veel gebruikers gebruik van apps van derden om oproepen van callcenters te blokkeren.

Nu test Google in Brazilië echter een functie met de naam ‘Geverifieerde oproepen’. Wat is het? Bedrijven kunnen Big G hun telefoonnummer, logo en informatie over hun bedrijf sturen, zodat dit op het smartphonescherm van de gebruiker kan verschijnen wanneer hij door deze bedrijven wordt gebeld. De tool is ontworpen om mensen te beschermen tegen ongewenste oproepen, zodat ze direct de aard van de oproep kunnen achterhalen.

Wat Verified Calls is en hoe het werkt

Verified Calls, dat in de Italiaanse versie van Android zou moeten komen onder de naam “Verified Calls”, is een nieuwe functie die is geïntegreerd in de telefoon-app van het besturingssysteem.

Gevalideerde oproepen is een nieuwe functie die is geïntegreerd in de telefoon-app van het besturingssysteem en die in de eerste plaats is ontworpen om bedrijven de mogelijkheid te bieden een soort verificatiebadge van Google te verkrijgen: wanneer een gebruiker op die manier wordt gebeld door het bedrijf, verschijnen het logo en de naam van dat bedrijf op het scherm van de smartphone.

Ten tweede is het ook een verdedigingssysteem voor de gebruikers zelf, die, wanneer ze zien welk bedrijf hen belt, kunnen besluiten om niet op te nemen en op te hangen. Dit is vooral nuttig om zich te verdedigen tegen oproepen van callcenters en telemarketeers. In feite is het onwaarschijnlijk dat een callcenter om een verificatiebadge vraagt en de persoon kan onmiddellijk de aard van het gesprek begrijpen. Als het logo en de naam van het bedrijf niet verschijnen, betekent dit dat het om een telemarketingoproep gaat.

Wanneer komt de nieuwe functie

Voorlopig wordt deze alleen in Brazilië getest. De bevestiging komt rechtstreeks van Google, dat op vragen van de website The Verge zei dat het nog niet zeker is of de functie wereldwijd zal komen.

Hoe blokkeer je ongewenste oproepen op Android

In de tussentijd hebben gebruikers een paar manieren om ongewenste oproepen op Android te blokkeren. Ten eerste is het mogelijk om een telefoonnummer op een zwarte lijst te zetten om het te blokkeren. Ga hiervoor naar de Telefoon-app, klik op de drie verticale stippen naast het nummer en selecteer “Nummer blokkeren”. Als alternatief kunt u ad hoc apps gebruiken die u waarschuwen wanneer een callcenter u belt.