Hoe verwijder je Android apps die je niet gebruikt

We installeren vaak apps op onze smartphone en verwijderen ze niet, zelfs als we ze niet meer gebruiken, hier is hoe je onnodige programma’s op Android kunt beheren

Als we een smartphone kopen, werkt elke app of videogame die we installeren perfect en loopt de telefoon erg snel. Na een tijdje begint het toestel echter wat stoom te verliezen, met vertragingen, bugs en constante problemen. Te veel applicaties zijn vaak debet aan deze prestatiedaling.

Sociale media, messaging apps, videospelletjes, applicaties die eenmalig worden gebruikt en vervolgens in het geheugen van onze smartphone worden achtergelaten. In de loop der tijd worden er zoveel programma’s op ons mobiele toestel geïnstalleerd. Als we niet oppassen en onnodige applicaties niet van onze Android smartphones verwijderen, zullen we heel snel geheugenruimte tekort komen om foto’s en video’s te maken of om nieuwe programma’s te downloaden die we nodig hebben. Bovendien kunnen we, zoals gezegd, bugs, vertragingen en voortdurende problemen op ons toestel ondervinden. Hier volgen enkele tips over hoe u zich gemakkelijk kunt ontdoen van ongebruikte apps en uw Android-smartphone een nieuw leven kunt inblazen.

Apps verwijderen uit de Google Play Store

De Google Play Store is niet alleen de digitale winkel voor apps voor Android-toestellen, het is ook een handig hulpmiddel voor het beheren van de programma’s die op uw smartphone zijn geïnstalleerd. Via de Google Play Store kunnen we dus snel alle apps zien die op onze telefoon zijn geïnstalleerd en ook begrijpen welke we minder gebruiken en welke we moeten verwijderen. Eerst starten we Google Play Store en vanaf de hoofdpagina bovenaan, klikken we op het menu, gemarkeerd door de drie horizontale lijnen. Dan tikken we op het item Mijn apps en games en vervolgens op Geïnstalleerd. Hier vinden we een lijst van alle apps op ons apparaat en weten we welke moeten worden bijgewerkt en welke al zijn bijgewerkt. Klik nu op het pictogram met de drie horizontale balken rechtsboven en selecteer het item Laatst gebruikt. Op deze manier weten we welke apps we minder gebruiken en kunnen we ze van het apparaat verwijderen.

Detecteer uw minst gebruikte apps met Google Files Go

Als we niet te veel tijd willen verspillen in de Google Play Store, kunnen we een programma installeren dat de nutteloze apps voor ons beheert en ons helpt ze te verwijderen als dat nodig is. Het programma in kwestie is ontwikkeld door Mountain View zelf en heet Google Files Go. Zodra de app vanaf de startpagina is geïnstalleerd, zoekt u naar de vermelding Ongebruikte apps en tikt u erop. Er wordt een nieuw tabblad geopend waar in chronologische volgorde op datum van laatste gebruik alle programma’s worden aangegeven die we gedurende lange tijd niet opstarten. Selecteer degene waarin u niet langer geïnteresseerd bent en klik op Uninstall. Makkelijk, is het niet?