IPhone 12 met supercamera en andere unieke functies

Apple is klaar om een 64-megapixelsensor te integreren in de aankomende iPhone 12 om de beeldkwaliteit te verbeteren.

Apple past zich aan en lijkt klaar te zijn om een 64-megapixel fotosensor te integreren in de iPhone 12. Na jarenlang 12-megapixel achtercamera’s op de iPhone te hebben gehad, lijkt het bedrijf uit Cupertino te hebben besloten om “de trend” te volgen en zijn gewoonten te veranderen. Alle smartphones van zijn belangrijkste concurrenten hebben nu 64 megapixel of 108 megapixel sensoren, en het is noodzakelijk om aan te passen om opnamen van zeer hoge kwaliteit te garanderen.

De geruchten die de afgelopen dagen zijn opgedoken, spreken generiek over een 64 megapixel sensor, maar niet op welk model deze zal worden geïntegreerd. Apple is van plan om in september vier iPhone 12’s te lanceren, waaronder twee goedkope modellen en twee ‘Pro’-versies voor de premium markt. De laatste twee modellen zullen hoogstwaarschijnlijk voorzien zijn van een nieuwe, krachtige camerasensor. De camera zal echter niet het enige unieke kenmerk van de smartphone zijn: er wordt ook gesproken over de aanwezigheid van een scherm met 120Hz verversingssnelheid en de aanwezigheid van 5G-modems. Zo zal de iPhone 12 eruit komen te zien.

iPhone 12: specs

De eigenschappen van de volgende iPhones zes maanden voor de waarschijnlijke release van de smartphones opstellen is niet eenvoudig, zeker gezien het feit dat het om vier modellen zou kunnen gaan. Er zijn echter een paar kenmerken waar we al zeker van kunnen zijn, zoals de aanwezigheid van de A14 Bionic-processor op alle aankomende iPhone 12s.

Discussie is anders als het gaat om het scherm. De afmetingen zullen zeker verschillen en moeten beginnen bij een 5,8 inch scherm voor de “basis” iPhone 12, tot 6,7 inch voor de iPhone 12 Pro Max. Wat het beeldscherm betreft, moet de verversingssnelheid van 120 Hz worden bevestigd, althans op de twee Pro-modellen.

We hebben het al gehad over de camera-afdeling. Naar verwachting zal Apple een 64-megapixelsensor integreren, een nieuwe groothoeklens die 35 procent meer licht vangt, en de nachtmodus zou moeten worden uitgebreid naar alle sensoren op de smartphone.

De batterij zal variëren, afhankelijk van de grootte van de toestellen. Een 4400mAh batterij zal naar verwachting worden geïntegreerd in de iPhone 12 Pro Max. Alle vier de modellen zullen naar verwachting een 5G-modem hebben.

Wanneer komt de iPhone 12 uit

Voorspellingen doen is op dit moment best moeilijk. Apple is gewend om in september nieuwe iPhones te onthullen, maar de uitbraak van het coronavirus zet veel fabrikanten op scherp. De afgelopen dagen is uit het Verre Oosten het nieuws gekomen dat Apple de presentatie van de budget iPhone 9 heeft uitgesteld tot het tweede kwartaal. Oorspronkelijk zou het eind maart worden onthuld.