Eno breidt de smart home sector uit

Distributeur Eno richt zich al enkele jaren op het thema smart homes. Naast Gigaset, AVM, D-Link en vele anderen, is nu ook de samenwerking met Qivicon bezegeld.

Qivicon is een alliantie van bedrijven die smart home-producten aanbieden onder de paraplu van Telekom. Samen met de partners EnBW, eQ-3, Miele en Samsung werd een platform ontwikkeld dat thema’s als energie-efficiëntie, veiligheid en comfort voor de woning bestrijkt. Sinds oktober jongstleden is de productportefeuille hier successievelijk uitgebreid.

Nu heeft distributeur Eno Telecom een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Qivicon en neemt het de producten van Qivicon op in zijn smart home-portfolio.

“Qivicon slaat de juiste weg in voor groei in de smart home-sector door fabrikantoverschrijdende standaarden samen te brengen”, zegt Rainer Büter, hoofd van de business unit Services en Hardware bij Eno.

Allround advies voor de dealer

Het onderdeel “Smart Home² Entertainment” wordt door de distributeur uit Noord-Hoorn voortdurend uitgebreid. Voor het themagebied Smart Home² Entertainment biedt Eno een dienstenpakket dat reikt van advies over welke productgebieden zinvol zijn voor de dealer, over opleiding en certificering, tot presentatie in de winkel. Een adviesteam staat ter beschikking van geïnteresseerde detailhandelaren en voorziet hen van reclamemateriaal.

Geïnteresseerde detailhandelaren kunnen ook meer informatie vinden op de homepage van de distributeur.

|sl