Diversiteit komt tot leven

Sponsored

Sinds 2020 is de Fransman verantwoordelijk voor de lokale activiteiten van het technologieconcern. Dit is een van de redenen waarom het onderwerp diversiteit en inclusie hem zeer na aan het hart ligt:

“De voordelen van een diverse arbeidswereld zijn al lang duidelijk voor iedereen die zijn omgeving met een open geest benadert. Lippendienst alleen heeft echter weinig zin – bedrijven moeten hun comfortzone verlaten en eindelijk in actie komen,” zegt Paté.

Diversiteit voor samenwerking zonder (onzichtbare) grenzen

Stéphane Paté is een perfect voorbeeld van culturele diversiteit. Gesterkt door de mogelijkheden van virtuele samenwerkingsinstrumenten spelen nationale grenzen over het algemeen nauwelijks nog een rol in IT-bedrijven. Teams vinden elkaar internationaal en werken aan gemeenschappelijke doelen, ongeacht de locatie. Om een bewustzijn van diversiteit in het personeelsbestand te creëren, biedt Dell Technologies speciale trainingen aan voor alle teams. Zij zijn bedoeld om onbewuste vooroordelen te helpen opsporen en wederzijds begrip te bevorderen. Tegen 2030 wordt verwacht dat 95% van het personeel een jaarlijkse opleiding over vooroordelen, pesterijen, microagressie en favoritisme zal volgen. Voor het management maken ze al deel uit van het verplichte programma.

Divers engagement

Het IT-bedrijf heeft ingezien hoe belangrijk doorleefde diversiteit is voor de samenwerking – en nog belangrijker – voor de tevredenheid. Het sleutelwoord “leefde” staat hier centraal. Naast de opleiding op maat leven de medewerkers het thema met enthousiasme: in employee resource groups (ERG’s) komen medewerkers van alle afdelingen bijeen om uiteenlopende projecten op te zetten. Er zijn wereldwijd 13 groepen met verschillende zwaartepunten. Zes van hen zijn ook sterk vertegenwoordigd in Duitsland. Vier daarvan hebben rechtstreeks betrekking op de vele facetten van diversiteit: Culturele diversiteit is het aandachtspunt voor de ERG “Mozaïek”. “True Ability” zet zich in voor sociale gelijkheid voor mensen met een handicap. De “Pride” ERG wil gelijkheid voor LGBTQIA+ gemeenschappen. De ERG “Women in Action” richt zich op professionele gelijkheid voor vrouwen.

petra-kruis--field---partner-marketing-director--dell-technologies-deutschland.png

Image source: Dell Technologies

Vele wegen leiden naar het doel

Dell Technologies heeft zich ten doel gesteld dat in 2030 de helft van zijn personeelsbestand uit vrouwen bestaat. Tegen die tijd moet 40 % van alle managementposities door vrouwen worden bekleed. Ook in Duitsland wordt hieraan op volle toeren gewerkt: Zo heeft de ERG “Vrouwen in Actie” het initiatief genomen voor het programma “Release your Potential” voor gerichte loopbaanontwikkeling, dat nu in heel Europa wordt uitgevoerd. Ook de opleiding van loopbaanwisselaars wordt gestimuleerd – initiatieven met charisma, want het aandeel vrouwen is nog veel te laag, vooral in de techindustrie.

magdalena-rogl--head-of-digital--channels--microsoft-deutschland.jpeg

Foto bron: fotografe Sapna Richter

“Let’s talk: Voices for Diversity & Inclusion”

Om het maatschappelijk debat nieuwe impulsen te geven, organiseren de IT-bedrijven Dell Technologies en Microsoft op 7 oktober het virtuele live-event “Let’s talk: Voices for Diversity & Inclusion”. Let’s talk: Voices for Diversity & Inclusion”

5 gasten – 5 boeiende perspectieven

original.jpg

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de discussie te volgen en de panelleden vragen te stellen. Riccardo Simonetti, entertainer en LGBTQIA+ Speciaal Ambassadeur van het Europees Parlement, Magdalena Rogl, Hoofd Digitale Kanalen bij Microsoft Duitsland, Petra Kruis, Field & Partner Marketing Director Duitsland, Fränzi Kühne, TLGG mede-oprichter en Yared Dibaba, moderator en entertainer zullen deel uitmaken van de panelleden. Zij zullen hun visie geven op diversiteit en diversiteit in de samenleving en het bedrijfsleven.

Registreer nu gratis!

(ID:47633993)