Pocophone X2: kenmerken en prijs van goedkope smartphone

Pocophone heeft de Poco X2 onthuld, een nieuwe goedkope smartphone uit het middensegment. Aan boord is de Snapdragon 730G met 6GB RAM en 128GB interne opslag

Pocophone is terug, en dat in stijl. Zoals in voorgaande weken aangekondigd, onthulde het Chinese merk op de ochtend van 4 februari de nieuwe Poco X2. Er is de afgelopen weken veel gesproken over dit nieuwe apparaat: Pocophone rekent erop dat het terugkeert naar de bekendheid in de wereld van goedkope smartphones.

Velen dachten dat het de erfgenaam was van de Pocophone F1, de goedkope top-of-the-line smartphone die in 2018 werd uitgebracht. In werkelijkheid is de Poco X2 een smartphone voor een andere categorie: het is een middenklasse die zich richt op waar voor je geld. Wie goed heeft opgelet, zal hebben gemerkt dat de Poco X2 eigenlijk een tweelingkopie is van de Redmi K30, een toestel dat twee maanden geleden in China werd gelanceerd en werd geproduceerd door een ander bedrijf dat ook deel uitmaakt van Xiaomi. Van ontwerp tot specificaties is de Poco X2 vrijwel identiek aan het Redmi-toestel, waarbij alleen het logo op de achterkant van de smartphone is veranderd.

Poco X2 specs

Hoewel identiek aan de Redmi K30, zijn de specs van de Poco X2 toch erg interessant. Aan boord is een Snapdragon 730G-processor, perfect voor wie graag met zijn smartphone speelt, ondersteund door 6-8 GB RAM en 64/128/256 GB interne opslag (er zijn in totaal drie versies beschikbaar). Het geheugen is uitbreidbaar via microSD. Het scherm heeft een diagonaal van 6,67 inch met een FullHD+ resolutie en 120Hz verversingssnelheid.

Het fotovak is zeer interessant, zeker voor de doelmarkt. Aan de achterzijde bevindt zich een 64-megapixel hoofdsensor, ondersteund door een 8-megapixel groothoeklens en twee 2-megapixel sensoren, een voor macro-opnamen en de andere voor scherptediepte. De frontcamera is ook dubbel: 20 Megapixel hoofdsensor, 2 Megapixel secundaire sensor voor selfies. De Poco X2 heeft geen inkeping, maar een gat in de zijkant aan de rechterkant waar de twee camera’s zijn geplaatst.

De batterij is 4500mAh met ondersteuning voor snel draadloos opladen met 27W. Aan boord is Android 10 gepersonaliseerd met MIUI 11 en de Poco launcher.

Prijs Poco X2

De Poco X2 is tot nu toe alleen in India gelanceerd en zal waarschijnlijk onder een andere naam naar Italië komen. Het zou een van de apparaten in de nieuwe Mi 10-familie kunnen zijn.

De prijzen in India zijn erg interessant: de 6GB-64GB-versie kost iets meer dan 200 euro, terwijl de prijs voor het 6GB-128GB-model oploopt tot ongeveer 215 euro. De topversie met 8GB-256GB zal ongeveer €250 kosten. Als de Poco X2 in Italië wordt gelanceerd, moet rekening worden gehouden met belastingen en andere prijsverhogingen: de prijs zou in de buurt van 300 euro kunnen liggen.