Hoe de ICT-handel profiteert van Pokémon Go

Pokémon Go is momenteel een grote hit, maar het vreet verhoudingsgewijs veel batterij. Dit vormt een echte uitdaging voor gamers, die blijkbaar hopen op een remedie in de vorm van powerbanks.

Een toenemend aantal Pokémonjagers van wie de batterij leeg is net voordat ze hun doel bereiken of die langer willen jagen, koopt extra apparatuur voor hun smartphones. De vraag naar powerbanks, d.w.z. mobiele batterijen, is blijkbaar gestegen sinds de Duitse lancering van Pokémon Go op 13 juli.

Het sociale handelsportaal Mydealz.de meldt dat er in de week sinds de lancering van Pokémon Go 15.759 aankopen van powerbanks zijn gedaan. De vraag was 68,7 procent hoger dan de gemiddelde wekelijkse waarde van 9.340 "bemiddelde aankopen" tot dusver dit jaar. Op Mydealz.de rapporteert en beoordeelt een community deals, vouchers en aanbiedingen.

De evaluatie van andere bronnen bevestigt de indruk van Mydealz: Volgens Google Trends is bijvoorbeeld ook het aantal zoekopdrachten naar de term "powerbank" sterk gestegen.

Mydealz.de meldt deals, vouchers en aanbiedingen.