De nieuwe budget Apple Watch is onderweg

Het Apple Watch SE 2-project is naar verluidt bijna klaar en debuteert in 2022. Zo gaat de nieuwe budget smartwatch van Apple eruit zien

De tijd is misschien rijp voor Apple om zijn budget smartwatch te updaten. Mark Gurman van Bloomberg, een journalist die meestal goed op de hoogte is van wat er speelt in Cupertino, in de buurt van het hoofdkantoor van Apple, suggereert dat de Watch SE 2 volgend jaar komt, waarschijnlijk samen met de Apple Watch Series 8.

In 2022 zou Apple’s smartwatch line-up een bijgewerkte versie van de Apple Watch SE kunnen bevatten, een “slim” horloge dat goedkoper zou zijn of, vanuit een andere hoek gezien, minder duur dan de anderen. De operatie zou dezelfde zijn als bij de huidige eerste generatie, namelijk de fans een versie aanbieden die sterk lijkt op het vlaggenschip van de smartwatch – in dit geval de Apple Watch Series 7 of Series 8, als de Apple Watch SE 2 in de tweede helft van 2022 arriveert – maar met een aantal functies waar degenen die niet al te veeleisend zijn en de smartwatch zonder al te veel moeite gebruiken, het zonder kunnen doen.

Apple Watch SE 2, hoe hij eruit komt te zien

Het gerucht is afkomstig van de betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg. De journalist deelde in zijn wekelijkse Power On-column informatie dat Apple van plan is om in 2022 een Apple Watch SE 2, een nieuwe goedkope smartwatch, op de markt te brengen.

Het gerucht is niet verrassend, gezien het feit dat Apple als het ware een goedkope lijn is, deze niet jaarlijks maar in een “langzamer” tempo update. Toch zou 2022 het gekozen jaar moeten zijn om Apple-fans een nieuwe budget Apple Watch te bieden. Vooralsnog is er geen preciezere informatie over hoe het toestel eruit zal zien, maar Apple en de eerste generatie van de budget-smartwatch kennende kunnen we al wel wat aannames doen.

Apple Watch SE 2 zou samen met de Apple Watch Series 8 tijdens het gebruikelijke evenement in september kunnen arriveren met een ontwerp dat afgeleid zou kunnen zijn van de vernieuwde Watch Series 7, dus met een scherm dat meer geoptimaliseerd is in verhouding tot de bezels eromheen. Het zou dus een modern design kunnen hebben, ondanks het “goedkope” karakter van de lijn.

Om minder te kosten dan de smartwatch waarvan hij is afgeleid, zal de Apple Watch SE 2 enkele opofferingen met zich meebrengen. Het zal waarschijnlijk ontbreken aan een Always-on Display (AOD), een sensor voor het meten van de hoeveelheid zuurstof in het bloed (SpO2), of hardware voor het uitvoeren van ECG’s direct om de pols, allemaal functies die een argeloze gebruiker misschien wel kan missen, en die op zoek is naar niets meer dan een smartwatch met enkele fitnessfuncties en de mogelijkheid om meldingen om de pols te krijgen.

Een “robuuste” smartwatch zit er ook aan te komen

Het is Bloomberg’s Mark Gurman die een compleet nieuw scenario voor de volgende generatie Apple Watch propageert. Apple overweegt serieus de mogelijkheid om een robuuste Apple Watch aan te bieden, d.w.z. een Apple Watch die beter bestand is tegen stress.

Dit zou dus een specifiek product zijn voor mensen die vaak in extreme omstandigheden werken en dagelijks te maken hebben met de mogelijkheid dat de kostbare Apple Watch van hun pols glijdt en beschadigd raakt, of voor sporters die de Watch van nature intensiever gebruiken.