Iliad, hoe controleer je je resterende beltegoed en giga beschikbaar

Om je resterende beltegoed en dataverkeer beschikbaar bij Iliad te controleren, kun je inloggen in je Personal Area of een sms sturen

Als je een Iliad simkaart hebt geactiveerd, is een van de eerste dingen die je moet weten hoe je je resterende beltegoed en giga beschikbaar bij je aanbieding kunt controleren. In tegenstelling tot andere telefoonoperatoren biedt Iliad zijn klanten geen mobiele app aan waarmee zij deze informatie rechtstreeks op hun smartphone kunnen controleren, maar moeten zij naar het persoonlijke gedeelte van de website gaan. Dit onderdeel is ontworpen om de app te vervangen en is zeer eenvoudig te gebruiken.

Er is ook een goed alternatief om je resterende beltegoed of beschikbare dataverkeer te controleren: de sms-dienst. Stuur gewoon een eenvoudig bericht naar het Iliad supportnummer en u zult deze informatie onmiddellijk weten. Weten hoeveel dagen er nog resteren tot uw abonnement wordt verlengd en hoeveel geld er nog op uw SIM-kaart staat, is zeer belangrijk om niet onvoorbereid achter te blijven. De procedures van Iliad zijn zeer eenvoudig en het vergt slechts een beetje oefening om erachter te komen hoe u uw beschikbare tegoed kunt zien.

Als u overweegt om naar een ander bedrijf over te stappen, vindt u hieronder enkele alternatieven voor Iliad, anders kunt u verder lezen hoe u uw tegoed kunt controleren via uw persoonlijke ruimte of via sms.

Hoe controleert u uw Iliad-kredietsaldo vanuit de persoonlijke ruimte

Als u zich abonneert op Iliad, ontvangt u een e-mail ter bevestiging van de creatie van uw persoonlijke ruimte. Het bericht bevat zowel uw gebruikers-ID als uw wachtwoord om in te loggen. In de Persoonlijke ruimte kunt u niet alleen uw tegoed en verbruik controleren, maar ook speciale diensten activeren of deactiveren, uw persoonlijke gegevens controleren of uw SIM-kaart activeren. Als u uw tariefdrempels niet kent, klik dan op “Mijn aanbod” om te zien wat ze zijn. U hebt toegang tot de Persoonlijke ruimte via een smartphone of een pc.

Om uw resterende krediet en de giga die beschikbaar zijn bij Iliad te controleren, gaat u naar de Persoonlijke ruimte en klikt u op “Verbruik en krediet”. Dit opent een pagina waar u zeer interessante informatie vindt: het aantal gevoerde gesprekken, verzonden sms’jes en mms’jes en verbruikte gigabytes. Onderaan vindt u ook uw resterende krediet. Op dezelfde pagina kunt u ook uw SIM opwaarderen als u niet genoeg beltegoed hebt om uw aanbieding te vernieuwen.

Hoe controleert u uw Iliad-beltegoed via sms

Als u uw inloggegevens voor toegang tot de Personal Area niet kunt vinden, is er nog een andere manier om uw Iliad-beltegoed te controleren: stuur een sms naar het Iliad-supportnummer. De te volgen stappen zijn heel eenvoudig: gewoon “krediet” sms’en naar het nummer 400. Binnen enkele seconden ontvangt u een bericht met alle relevante informatie. U kunt ook het nummer 400 bellen en een opgenomen stem zal u vertellen hoeveel krediet u nog hebt en hoeveel optredens u nog kunt doen.