Hoe je Instagram Stories bekijkt zonder te bekijken

Wil je de Instagram Stories van je vrienden bekijken zonder in de kijklijst te belanden? Hier zijn enkele geteste trucs op pc’s en smartphones

De laatste tijd zijn Stories de meest interessante en meest bekeken content binnen Instagram aan het worden. Het is niet verkeerd om te zeggen dat het sociale netwerk gewijd aan foto’s de juiste keuze heeft gemaakt door deze functie aan zijn gebruikers aan te bieden: verhalen vangen meer views en meer interacties dan gewone posts.

Met de verlengde duur van verhalen, eind 2018 geïntroduceerd, geldt dit nog meer. Ook, en dit is iets dat zeer nuttig is voor degenen die deze inhoud publiceren, kunt u weten wie uw verhalen bekijkt en het aantal gebruikers tellen die ze hebben bekeken. Als je ambities hebt als Instagrammer, kan dit heel nuttig zijn. Maar wat als je daarentegen een verhaal wilt bekijken zonder dat degene die het gemaakt heeft dat weet? Je kunt Instagram-verhalen bekijken zonder gezien te worden, en hier lees je hoe je dat doet met Chrome-extensies of specifieke apps.

StoriesIG

Het enige wat je nodig hebt is een browser en een site om Stories anoniem te bekijken. Door naar StoriesIG te gaan, kun je de Instagram Stories van alle openbare profielen bekijken zonder dat je een login of andere persoonlijke informatie nodig hebt. Het enige wat u hoeft te doen is de gebruikersnaam van het profiel dat u wilt “bespioneren” in te voeren en een paar seconden te wachten. Verhalen die in de afgelopen 24 uur zijn geüpload, worden in chronologische volgorde weergegeven op de resultatenpagina: je kunt ze zo vaak bekijken als je wilt (of zelfs downloaden) zonder dat ze in de lijst met weergaven verschijnen.

Web IG Story

Web IG Story is een extensie voor Chrome waarmee je, naast de vele dingen die het kan doen, ook de verhalen van iemand kunt bespioneren zonder dat je tot de gebruikers behoort die ze hebben bekeken. Nadat je het hebt gedownload uit de Chrome Web Store en het hebt geïnstalleerd, kun je met Web IG Story de foto’s, video’s en verhalen van elke gebruiker downloaden naar je pc of Mac zonder dat ze het weten. U kunt dit zelfs doen voor gebruikers die u niet volgt.

Story Saver for Instagram (Android)

Story Saver for Instagram is een Android-app waarmee u foto’s, video’s en verhalen van elke Isntagram-gebruiker in slechts een paar tikken kunt bekijken en downloaden. Om een Instagram-verhaal met deze app te downloaden (d.w.z. te bekijken zonder gezien te worden), moet je het profiel van de gebruiker die het heeft gepost invoeren, op de preview van het verhaal tikken en vervolgens kiezen tussen ‘Repost’, ‘Save’ of ‘Share’.

Story Reposter (iOS)

Om een Instagram-verhaal ongemerkt op je iOS-apparaat op te slaan en te bekijken, kun je de Story Reposter-app voor iPhone gebruiken. Het heeft grotendeels dezelfde functionaliteit als Story Saver voor Instagram, maar heeft één beperking: het werkt niet met privéprofielen. Om het te gebruiken, moet je zoeken naar de naam van een gebruiker waarin je geïnteresseerd bent, op hun profiel tikken en dan op de knop “Video/Foto geplaatst” tikken. Wanneer u de preview ziet, klik dan op “Repost” en selecteer “More”. Een menu zal openen waar u kunt kiezen om de foto of video van het verhaal op te slaan.