Lidl biedt desktop-pc aan voor 799 euro

Vanaf 8 november biedt discounter Lidl een computer van Targa aan. Het complete systeem “Targa Ultra AN64III 5000+ DC” is in de eerste plaats bedoeld voor kantoor- en multimedia-gebruikers.

Weldra zou het voor in technologie geïnteresseerde kopers weer interessant kunnen zijn om de schappen van een discounter te bestuderen. Want op 8 november zal Lidl de desktop PC van Targa met de wat onhandige naam “Targa Ultra AN64III 5000+ DC” in de schappen leggen. De computer wordt geleverd met de passief gekoelde Nvidia Geforce 8500 GT grafische kaart, die 256 megabyte speciaal geheugen biedt, alsmede ondersteuning voor DirectX 10.

Daarnaast werkt de computer met een dual-core AMD Athlon 64 X2 5000+ processor, en biedt de harde schijf van Seagate een respectabele 500 gigabyte aan opslagruimte. Twee gigabyte DDR2-geheugen wordt gebruikt en de Premium-versie van Windows Vista Home is geïnstalleerd als besturingssysteem. Een Optiarc-brander met 20x snelheid, dubbellagige ondersteuning en Lightscribe-technologie is beschikbaar voor het schrijven van gegevens naar CD-R of DVD. Zoals gebruikelijk bij PC’s van discounter, heeft het Lidl-model uitgebreide multimedia-ondersteuning. Tot de leveringsomvang behoren een DVB-T en analoge TV tuner van Hauppauge, een afstandsbediening en een draadloos toetsenbord.

Het pakket wordt gecompleteerd door een 8-in-1 kaartlezer, WLAN, achtkanaals audio, een extra DVD-ROM drive en een uitgebreid softwarepakket. De discounter biedt een garantie van drie jaar, inclusief on-site service en hotline support.