Hoe verwijderde iCloud-bestanden herstellen

Wilt u verwijderde bestanden van iCloud herstellen? Met het systeem kunt u foto’s, video’s, contactpersonen en alle documenten die u nodig hebt herstellen. Dit is hoe

iCloud is een essentieel hulpmiddel voor Apple-gebruikers. Hiermee kunt u allerlei soorten documenten opslaan en delen: foto’s, muziek, video’s, apps en meer. De echte kracht is dat alle documenten, eenmaal online opgeslagen, kunnen worden gebruikt door alle aangesloten Apple-apparaten.

Naast het delen van bestanden met het netwerk van Apple-apparaten, kun je ook je locatie en uitnodigingen voor evenementen versturen, en dankzij iCloud kun je zelfs je iPhone, iPad of Mac terugvinden als je die kwijt bent. Helaas kan het, zoals met alle opslagsystemen, gebeuren dat u per ongeluk een foto, video of ander document verwijdert. Gelukkig verwijdert het systeem ze niet permanent, maar bewaart het ze tot 40 dagen. Het is dus mogelijk alles te herstellen wat u net hebt gewist. Het proces van het herstellen van verwijderde bestanden van iCloud is zeer snel en eenvoudig.

Gemakkelijk herstel van verwijderde bestanden van iCloud

Heeft u een iCloud-bestand verwijderd en zelfs de prullenbak geleegd om de taak te voltooien? Nu wil je teruggaan in de tijd om dat document terug te krijgen. Gelukkig maakt het systeem het makkelijk om het terug te krijgen. De procedure is nog eenvoudiger als het bestand zich in een map bevond die met iCloud Drive is gesynchroniseerd.

U moet eerst iCloud.com openen vanuit uw browser en naar het scherm Instellingen gaan. Van hieruit, binnen de Geavanceerde Instellingen, klik op Bestanden Herstellen die zich linksonder bevinden. Er wordt een venster geopend met alle verwijderde documenten van de laatste 30 dagen. U kunt een of meer bestanden selecteren om de locatie ervan op de iCloud-schijf te herstellen.

Wanneer het systeem het proces heeft voltooid, is het herstelde bestand weer beschikbaar op de oorspronkelijke locatie.

Verwijderde foto’s en video’s uit iCloud terughalen

Apple’s cloudopslag biedt u ook de mogelijkheid om onlangs verwijderde video’s en foto’s van uw iPhone, iPad of andere merkapparaten terug te halen. iCloud bevat alle foto’s en video’s die op uw apparaat zijn opgeslagen. U kunt alle verwijderde bestanden van minder dan 40 dagen geleden terughalen. Om dit te doen, moet je naar iCloud.com gaan vanaf het web en bovenaan het scherm klikken op Foto’s en vervolgens op Albums. Hier kunt u klikken op het onlangs verwijderde album, het geheel herstellen of alleen de foto’s selecteren die u wilt. Klik na het voltooien van de selectie op Herstellen.

Verwijderde contacten uit iCloud herstellen

Naast verwijderde bestanden, kunt u met iCloud ook verwijderde contacten herstellen. In dit geval is het niet mogelijk ze afzonderlijk te selecteren zoals bij documenten. Het is echter wel mogelijk om de back-ups die periodiek door het systeem worden gemaakt, te herstellen.

Om verloren of beschadigde contacten te herstellen, moet u eerst de nieuw toegevoegde contacten opslaan door ze van tevoren naar de Mac te exporteren, zodat u ze opnieuw kunt importeren wanneer u ze herstelt. Anders zouden ze verloren zijn. Om verwijderde contacten in iCloud te herstellen, ga je naar Geavanceerde Instellingen en klik je linksonder op Contacten herstellen. Alle laatste back-ups zullen op het scherm verschijnen. Nadat u het gewenste archief hebt geselecteerd en op Herstellen hebt geklikt, zal het systeem de lijst met contactpersonen in de nieuw herstelde lijst weergeven. Met iCloud kunt u ook andere belangrijke items herstellen, zoals agenda’s, herinneringen en bladwijzers. De te volgen procedure is altijd dezelfde, selecteer gewoon het gewenste item op uw Apple apparaat.