8 tips om energie te besparen in het thuiskantoor

Het thuiskantoor bespaart u misschien het woon-werkverkeer – maar uw eigen computer, licht en vooral internetgebruik verbruiken veel energie. Hier laten we zien hoe u thuis aan uw bureau gemakkelijk elektriciteit kunt besparen.

Bijna de helft van alle werknemers in Duitsland gebruikt tegenwoordig ten minste af en toe een kantoor aan huis in plaats van op locatie te werken – dat is 20 procent meer dan vóór de Corona-crisis en een recordaantal sinds het begin van de lockdown. Dit heeft zeker een positief effect op het milieu: Bovenal bespaart het wegvallen van het woon-werkverkeer CO2. Zelfs na de pandemie, vermoeden onderzoekers, zullen meer mensen in een thuiskantoor werken.

Zakelijke reizen die alleen digitaal in plaats van ter plaatse plaatsvinden, hebben ook een enorm besparingspotentieel. Dr. Sebastian Jäckle van de Universiteit van Freiburg heeft bijvoorbeeld berekend dat elke bezoeker aan een driedaagse conferentie gemiddeld 0,5 tot 1,5 ton CO2 veroorzaakt. Vindt het evenement daarentegen online plaats, dan is de persoonlijke CO2-voetafdruk slechts ongeveer één procent daarvan.

8 tips om energie te besparen in het thuiskantoor

Het thuiskantoor bespaart dus veel CO2. Tegelijkertijd zijn er echter andere energieslurpende activiteiten, in de eerste plaats internetgebruik. Ontdek hoe u ook in het thuiskantoor energie kunt besparen in de fotogalerij:

Dit artikel is afkomstig van ons partnerportaal Electrical Engineering.