OnePlus 10 Pro wordt een absolute topper

Het debuut van de OnePlus 10 Pro nadert, en geruchten hebben al een vrij compleet beeld geschetst van wat het toestel de liefhebbers zal bieden

Zoals elk jaar wordt er vol verwachting uitgekeken naar de top of the range-toestellen van OnePlus, Terwijl zij tot voor enkele jaren liefhebbers vooral aantrokken door hun spotprijs in verhouding tot hun topklasse specificaties, neigt de verhouding tussen prestaties en kwaliteit sinds enige tijd zwaar in het voordeel van de laatste.

OnePlus heeft de keuze gemaakt om vooral in prestaties te investeren, en in feite behoren zijn topproducten tot de snelste en krachtigste op de markt. De OnePlus 10 Pro is een van de snelste en krachtigste vlaggenschepen op de markt, en we hebben er al een aantal geruchten over gezien, zoals zijn scherm met ultrahoge resolutie en 125 watt snelladen. Er ontbreken nog een paar stukjes informatie, maar de belangrijkste zijn al bekend en laten geen twijfel bestaan: onder de toppers van de 2022 komt ook de OnePlus 10 Pro, en de concurrentie zal hard moeten zweten om het beter te doen.

OnePlus 10 Pro, hoe hij eruit komt te zien

OnePlus 10 Pro zal op het eerste gezicht in de smaak vallen. Letterlijk, want het zal beschikken over een 6,7-inch scherm met ultrahoge resolutie (1440p of Quad HD+) met een verversingssnelheid van 120Hz, waarschijnlijk met de mogelijkheid voor de software om deze naar boven of beneden aan te passen, afhankelijk van de taak die wordt uitgevoerd.

Het hart van de OnePlus 10 Pro zal, zoals traditiegetrouw en zonder enige twijfel, Qualcomm’s beste chip zijn, namelijk de Snapdragon 898 die eind deze maand aan de wereld zal worden onthuld (waarschijnlijk met de nieuwe naam Snapdragon 8 Gen 1). De toptelefoons van het bedrijf hebben altijd tot de krachtigste producten op de markt behoord, en naast de befaamde OxygenOS-softwareoptimalisatie komt een deel van de eer toe aan de chips van Qualcomm. Op de OnePlus 10 Pro zal het bedrijf niet inleveren op de betrouwbaarheid van de Snapdragon-chips.

Als aanvulling op de chip zal er 8 of 12 GB RAM-geheugen en 128 of 256 GB aan opslagruimte zijn. Het RAM-geheugen zal LPDDR5 zijn en de opslag zal UFS 3.1 zijn, beide van het snelste type op de markt. De OnePlus 10 Pro wordt een waterdichte smartphone met IP68-certificering tegen stof en vloeistoffen.

Aan de voorkant komt een 32-megapixel selfiecamera, terwijl er aan de achterkant drie te vinden zullen zijn. Helaas weten we niet wat de sensoren zullen zijn buiten de belangrijkste, maar we kunnen aannemen dat een van de resterende twee een ultra-groothoeklens zal zijn en de andere een 5x zoomlens, waarover in het verleden al geruchten zijn geweest.

OnePlus 10 Pro zal worden aangevuld met een batterij met meer dan voldoende capaciteit, hoewel we het zullen moeten vertellen na het evalueren van de Snapdragon 898 en zijn efficiëntie: er zal een 5.000 mAh batterij zijn, maar wat verrassender is, is het snelladen, dat naar verwachting 125 watt zal zijn, dus “super” snel.

OnePlus 10 Pro, wanneer komt hij

De geruchten zijn nog niet al te specifiek over de releasedatum van de OnePlus 10 Pro, maar het algemene gevoel is dat hij begin 2022 voor het eerst in China zal verschijnen. In Europa zou hij rond dezelfde tijd kunnen arriveren als zijn voorganger (foto).