WLAN harde schijf met streaming runtime van 12 uur

De nieuwe MiniStation Air 2 WLAN harde schijf van Buffalo biedt een lange batterijduur bij het streamen van media naar een notebook, tablet of smartphone. Hij is verkrijgbaar met een capaciteit van 500 gigabyte of één terabyte.

Smartphones, tablets maar ook veel notebooks hebben niet veel opslagcapaciteit voor films, foto’s of muziek. Dit is waar de MiniStation Air 2 van Buffalo Technology in het spel komt. De externe harde schijf is toegankelijk via WLAN en biedt plaats aan 500 gigabyte (HDW-PD500U3-EU) of één terabyte (HDW-PD1.0U3-EU) aan gegevens, voldoende zelfs voor grote filmcollecties. Met de 3020 mAh batterij wordt verondersteld dat de harde schijf tot twaalf uur meegaat met één batterijlading tijdens het streamen van media. Desondanks is het apparaat compact met afmetingen van 84 x 145 x 18 millimeter en met 265 gram niet overdreven zwaar.

Naast de geïntegreerde 802.11n WLAN-adapter, werkt de MiniStation Air 2 op de 2,4 GHz-band, is er ook een USB 3.0-poort. Deze kan worden gebruikt om gegevens op een PC of Mac te laden, maar kan ook gewoon als externe harde schijf worden gebruikt. Een andere USB-aansluiting aan de zijkant wordt gebruikt om smartphones op te laden terwijl u onderweg bent.

De in de MiniStation Air 2 geïntegreerde mediaserver ondersteunt DLNA met alle gangbare video-, audio- en beeldformaten. Volgens Buffalo Technology zijn er tot acht aansluitingen en tot drie HD-videostreams tegelijk mogelijk. Notebooks, Windows-tablets of MacBooks hebben rechtstreeks toegang tot het station via WLAN, WPA2-PSK wordt ondersteund als encryptie. Met Buffalo’s AirStation One-Touch Secure System (AOSS) wordt met één druk op de knop een beveiligde verbinding tot stand gebracht. Buffalo biedt geschikte apps aan voor iPhones, iPads of mobiele toestellen met Android-besturingssystemen; ze zijn gratis verkrijgbaar in de overeenkomstige app stores. Met behulp van Wi-Fi passthrough is een gelijktijdige verbinding met de MiniStation Air 2 en met een router mogelijk.

Buffalo Technology geeft drie jaar garantie op de MiniStation Air 2, de prijs is nog niet gecommuniceerd. □