IPhone 9 prijs bevestigd gelijk aan iPhone SE

Analist Ming-Chi Kuo geeft een preview van de prijs van de iPhone 9. De goedkope iPhone 9 gaat evenveel kosten als de iPhone SE

De langverwachte iPhone 9, de goedkope iPhone die de verouderde iPhone SE moet gaan vervangen, staat nog maar een paar weken van de onthulling af.

Het lijkt erop dat de nieuwe smartphone van het bedrijf uit Cupertino al in productie is en in de loop van de maand maart gepresenteerd zou moeten worden met een ad hoc evenement.

Naast de verschillende bronnen die de start van de productie bevestigen (de afgelopen dagen bevestigd door de zakenkrant Bloomberg) en de lanceerdatum (in dit geval is de anticipatie afkomstig van Evan Blass), is er ook een die onthult hoeveel de iPhone 9 (of iPhone SE2 zoals hij genoemd mag worden) gaat kosten. De prijs van de iPhone 9 is bekendgemaakt door Ming-Chi Kuo, waarschijnlijk de meest betrouwbare analist als het om Apple-toestellen gaat.

iPhone 9: wat gaat hij kosten?

In de afgelopen weken is online een reeks geruchten verschenen die suggereren dat de nieuwe, goedkope iPhone rond de 399 dollar zal gaan kosten. De prijs is ook bevestigd door Ming-Chi Kuo: volgens de Chinese analist zal de prijs van de iPhone 9 dezelfde zijn als die van de iPhone SE toen die in 2016 werd gelanceerd.

iPhone 9: functies

De nieuwe iPhone 9 of iPhone SE2 moet worden uitgerust met dezelfde A13 Bionic SoC als de iPhone 11 (hoewel deze waarschijnlijk “gedepowered” zal zijn) en zal rekenen op de “ondersteuning” van 3 GB RAM. Bevestigd is het LCD-scherm, een goedkopere keuze dan moderne OLED-schermen, met een diagonaal van 4,7 inch en een resolutie van 1334×750 pixels. De camera zal waarschijnlijk een enkele 12-megapixel fotosensor hebben, waardoor een ultragroothoeklens en telefotozoom uitgesloten zijn. Geen Face ID, vervangen door Touch ID geïntegreerd in de fysieke Home-knop, en daarmee de terugkeer van een grote bezel aan de onderkant.