Ebertlang verdeelt cloud-opslag van Wasabi

De distributeur Ebertlang uit Wetzlar heeft een distributieovereenkomst gesloten met de cloud-opslagaanbieder Wasabi. Het in Boston gevestigde bedrijf positioneert zijn opslagdienst als een kosteneffectief alternatief voor hyperscalers.

De toekomst van data ligt in de cloud. Ebertlang is hiervan overtuigd. De gespecialiseerde distributeur uit Wetzlar voegt daarom de Amerikaanse aanbieder Wasabi aan zijn portefeuille toe. Het in Boston gevestigde bedrijf biedt wereldwijd opslag als een dienst in de cloud aan. Distributeur en provider zijn het eens geworden over een distributieovereenkomst voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH).

Wasabi Hot Cloud Storage is ontworpen voor gebruik in bedrijven. De dienst biedt klanten onbeperkte opslagruimte en wordt maandelijks gefactureerd op basis van het datavolume. Er zijn geen upload- of downloadkosten. Het komt erop neer dat het aanbod 80 procent goedkoper is dan vergelijkbare cloudopslag, claimt de aanbieder. De interface van de dienst is compatibel met de Simple Storage Service (S3) van AWS. Voor de Europese regio exploiteert Wasabi een DSGVO-conform datacenter in Amsterdam, dat is ondergebracht in de daar gevestigde faciliteit van colocatieprovider Equinix.

On-premises storage kan in de toekomst “niet langer efficiënt en kosteneffectief worden beheerd” door IT-afdelingen en IT-dienstverleners, voorspelt Marcus Zeidler, Managing Director bij Ebertlang. Dit is al te voorzien. Wasabi komt hier in beeld, zegt hij, “met transparante licenties die gespecialiseerde handelaars in staat stellen snel en kosteneffectief over te schakelen op cloudopslag”.

Testaccount

De cloudopslagprovider is opgericht door David Friend en Jeff Flowers, beiden medeoprichters van de back-upspecialist Carbonite, dat ook deel uitmaakt van Ebertlangs portfolio. De softwaredistributeur biedt gratis 30 dagen testtoegang voor het nieuwe aanbod. Nadere informatie is te vinden op de website van de distributeur.