Dawicontrol kondigt NDAS oplossingen aan

De in Göttingen gevestigde opslagfabrikant Dawicontrol is van plan zijn portfolio vanaf september uit te breiden met Network Direct Attached Storage. De oplossingen zouden een vervijfvoudiging van de gegevensoverdrachtsnelheden mogelijk maken.

Vanaf september zullen de eerste Network Direct Attached Storage (NDAS) producten van Dawicontrol op de markt komen. De fabrikant uit Göttingen richt zich hiermee op het midden- en kleinbedrijf.

Ulrich Danzer, directeur van Dawicontrol, licht de assortimentsuitbreiding toe: “Onze decennialange ervaring in de ontwikkeling van snelle en steeds snellere interfaces kwalificeert ons natuurlijk in het bijzonder om ons in de NDAS-sector te begeven. Vooral omdat onze gespecialiseerde dealers en distributeurs al lange tijd vragen of Dawicontrol ook goedkope opslagmedia kan leveren.”

NDAS-opslag herbergt een of meer harde schijven met een eigen stroomvoorziening in een externe behuizing. De harde schijven worden echter niet via TCP/IP aangesproken, maar via LPX, een netwerkprotocol dat vergelijkbaar is met iSCSI. Hiermee worden overdrachtssnelheden tot 75 megabyte per seconde bereikt. Volgens Dawicontrol is dit tot vijf keer sneller dan bij conventionele NAS-oplossingen.

Op de aangesloten computers is dan alleen nog een stuurprogramma nodig om de opslag als lokale schijf te mounten. USB- en eSATA-poorten zijn naar behoefte beschikbaar, zodat de NDAS-apparaten kunnen worden gebruikt als conventionele externe schijven.

NDAS is een stand-alone systeem voor harde schijven zonder pc of server. Het kan rechtstreeks op een netwerk worden aangesloten en verschijnt voor de gebruiker als een lokale gegevensdrager.