Hoe bestanden van PC naar iPhone overzetten zonder iTunes te gebruiken

Moe van het gebruik van iTunes om uw bestanden van uw computer naar uw iPhone te delen? Geen probleem, er zijn prima alternatieven op het web

De meeste mensen gebruiken de ouderwetse manier om bestanden van hun pc naar hun iPhone over te zetten: ze gebruiken iTunes, een programma waarmee je eenvoudig afbeeldingen, video’s, muziek (en meer) tussen de twee apparaten kunt synchroniseren. Is dat alles? Absoluut niet.

Er zijn namelijk goede alternatieven voor Apple’s software, die bovendien het voordeel hebben, zoals iTunes, dat ze heel gemakkelijk in het gebruik zijn. Bovendien kunnen deze programma’s (waarvan sommige ook gratis zijn) worden gebruikt ongeacht het softwareplatform van de computer. Dit betekent dat gebruikers bestanden van hun pc naar hun iPhone kunnen overzetten, ongeacht of ze een Windows-desktopapparaat hebben of een ‘vast’ apparaat met Apple’s besturingssysteem. Deze programma’s bieden verschillende manieren om te delen. Om bestanden van uw computer naar uw Apple-apparaat over te zetten, kunt u bijvoorbeeld een USB-kabel gebruiken of, eenvoudiger nog, een WiFi-verbinding.

Tunes Go

Laten we beginnen met de eerste, waarmee u gegevens kunt delen via de USB-kabel. Tunes Go, zoals de software heet, is heel eenvoudig te gebruiken om bestanden van uw PC naar uw iPhone over te zetten. De eerste stap is natuurlijk het downloaden van het programma van Internet. Vervolgens, zodra u het uitvoerbare bestand op uw computer hebt gevonden, moet u het programma installeren. Nu hoeft u alleen nog maar uw iPhone op de computer aan te sluiten. Zoek de lightning-kabel op uw Apple smartphone en sluit deze aan op de USB-poort. Als alles goed is gegaan, zal het programma de iPhone automatisch herkennen. De interface van Tunes Go is zeer intuïtief. Het verdeelt de gegevens in categorieën (muziek, video’s, foto’s, enz.). Om een overdracht uit te voeren, hoeft u alleen maar op de knop “Toevoegen” te drukken, een bestand te selecteren en het naar de iPhone te sturen.

Musicbee

Als u een Windows-pc hebt en voornamelijk muziek wilt overbrengen, is Musicbee een zeer nuttig programma, vergelijkbaar met iTunes. Deze software heeft ook het voordeel dat hij volledig gratis is. Het programma biedt vele functies, zoals een waarmee u nummers rechtstreeks uit iTunes kunt importeren. Bovendien werkt Musicbee niet alleen met iPhones, maar ook met de iPad en iPod.

MediaMokey

Een ander goed programma is MediaMokey, dat net als de vorige software de eigenschap heeft gratis te zijn. Ook in dit geval zijn er veel functionaliteiten die MediaMonkey integreert. Met behulp van het programma is het mogelijk een groot aantal bestanden (muziek, video’s, afbeeldingen en meer) te beheren. De gegevens in het programma kunnen tot 100.000 bedragen. MediaMokey is ook handig voor het organiseren van bestanden en het maken van afspeellijsten.

Foobar

Een andere gratis toepassing voor het overzetten van bestanden van uw pc naar uw iPhone is Foobar. De software wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige en aanpasbare grafische vormgeving. Het programma biedt vele diensten aan. Een van de belangrijkste is die waarmee je veel muziekbestanden kunt beheren, ongeacht hun extensie. Het platform heeft echter één beperking: het is een audiospeler. Met andere woorden, met Foobar kunt u alleen muziek uitwisselen tussen uw PC en iPhone.

Fidelia

Een van de beste software voor het overzetten van bestanden van uw PC naar uw iPhone is Fidelia. Het is waarschijnlijk het beste alternatief voor iTunes. Vooral als het gaat om de geluidskwaliteit. Fidelia heeft ook geen problemen met het openen en converteren van verschillende muziekformaten. Helaas heeft het programma echter één ‘kleine grote’ beperking: de prijs. De software kost bijna 20 euro. Bovendien is het programma alleen beschikbaar voor de Mac.

WALTR 2

Laten we afsluiten met WALTR 2. De belangrijkste functie van het programma, die het onderscheidt van de eerste versie, is de overdracht van bestanden via Wi-Fi. Bovendien ondersteunt de software alle soorten toestellen, niet alleen die van Apple. Met WALTR 2 kunt u afbeeldingen, muziek, PDF-documenten en natuurlijk video’s delen tussen uw PC en iPhone. Het programma heeft een zeer gebruikersvriendelijke interface. WALTR 2, gemaakt door Softorino, heeft geen knoppen: u uploadt het over te dragen bestand en het programma zendt het onmiddellijk naar de iPhone. De gegevens zijn ook perfect geordend op de iPhone volgens categorie. Het enige nadeel is de prijs: hij kost bijna 40 dollar (iets meer dan 35 euro).