Instapmodel met WLAN: de EOS 1300D van Canon

Canon presenteert een DSLR met WLAN. De EOS 1300D is naar verluidt bijzonder geschikt voor beginners en maakt het dankzij de directe WLAN-verbinding gemakkelijker om beelden te delen.

Canon introduceert de EOS 1300D. De DSLR uit het instapsegment heeft ingebouwd WLAN met dynamische NFC. Canon introduceert ook vier nieuwe cameratassen.

Beeldkwaliteit en kenmerken op instapniveau

De EOS 1300D heeft een DIGIC 4+ processor en een 18-megapixel APS-C sensor. Het maakt ook regeling van de scherptediepte mogelijk en biedt meer dan 80 compatibele EF- en EF-S-objectieven. Met de camera kunnen diafragma en sluitertijd afzonderlijk worden ingesteld en is ISO-gevoeligheid in een bereik van 100 tot 6.400 (uitbreidbaar tot ISO 12.800) mogelijk.

Voor beginners biedt de camera naar verluidt een aantal handige functies. De modus “Automatische scèneherkenning” wordt verondersteld onafhankelijk de optimale instellingen voor de beoogde opnamescènes te selecteren. Met een draai aan de keuzeknop kunnen de instellingen echter ook handmatig worden gekozen, afhankelijk van de scène. Daarnaast zijn er diverse filters om de beelden direct te bewerken.

Delen, opslaan en weer terugvinden

De EOS 1300D is uitgerust met NFC en tal van nieuwe WLAN-functies om opnamen overal te kunnen opslaan en delen. NFC is ontworpen om de camera te verbinden met een compatibel mobiel Android-toestel. Hiervoor moet echter wel de Canon Camera Connect-app zijn geïnstalleerd. Het moet dan mogelijk zijn de opname rechtstreeks over te brengen en de camera ook op afstand te bedienen en clouddiensten over te brengen. Van hieruit kunnen de opnamen ook worden geüpload naar sociale netwerken.

Accessoires

In het repertoire van Canon zitten vier cameratassen: De HL100 holsterzak, de SB100 schoudertas met verschillende binnenvakken en een tweewegritssluiting, en de SL100 en BP100 rugzakken, die veel bergruimte zouden moeten bieden. Een DSLR, maximaal twee lenzen, filters, reservebatterijen, geheugenkaarten en flitsers moeten een plaatsje vinden in deze rugzak, die ook een houder biedt voor het vervoer van statieven. Alle tassen zijn zwart en hebben een rode Canon-voering.

Prijs en release

De EOS 1300D-kit ligt naar verwachting vanaf begin april in de winkels voor een prijs van €485 (RRP). De tassen daarentegen zullen pas in mei verkrijgbaar zijn: de HL100 voor €34,99 (RRP), de SB100 voor €39,99 (RRP), de SL100 voor €79 (RRP) en de BP100 voor €85 (RRP)

.