Hoe stel je een ‘profiel’-video in je Facebook-account in

Het sociale netwerk maakt het mogelijk om je klassieke profielfoto te vervangen door een video: het enige wat je nodig hebt is een smartphone en de Facebook-app

Sinds enige tijd zijn veel Facebook-gebruikers begonnen met het vervangen van hun klassieke, statische profielfoto door korte video’s. Dit is een mooie oplossing, die doet denken aan de goede oude GIFs. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het maken van een profielvideo op Facebook.

Het instellen van een video als profielfoto op het sociale netwerk van Mark Zuckerberg is eigenlijk heel eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een smartphone. Het maakt niet uit of het toestel dat u hebt gekocht een iPhone is of een mobiele telefoon met Android. Het belangrijkste is dat u de Facebook-applicatie op uw apparaat hebt geïnstalleerd. Kijk hier eens naar. Heb je het niet? Download het van de officiële Google en Apple stores. Maak je geen zorgen. Het is gratis. Nu zijn we klaar om je profielfoto te vervangen door een video.

Hoe stel je je profielvideo in op Facebook

Eerst moet je inloggen, d.w.z. toegang krijgen tot Facebook. Klaar? Ga nu naar de instellingen van de app. Weet je niet hoe je dat moet doen? Klik gewoon op het icoon in de vorm van drie horizontale lijnen, dat u rechts bovenaan vindt. Klik dan op “Bekijk profiel” in het menu (de optie staat boven alle andere vermeldingen). Er wordt een pagina geopend met uw profielfoto in het midden. Als je goed kijkt, staat er ‘bewerken’ op de foto – klik erop. Dan zullen verschillende opties verschijnen. Hier kunt u kiezen of u klikt op “Profielvideo selecteren” of “Nieuwe profielvideo opnemen”.

Video’s mogen niet langer zijn dan 7 seconden

In het eerste geval (Profielvideo selecteren) laat de applicatie u kiezen uit een van de video’s in het geheugen van uw smartphone. En als de video die je hebt geüpload te lang is? Geen probleem, je kunt het bewerken. Als je de clips in de galerij van de mobiele telefoon niet mooi vindt, selecteer je gewoon de tweede optie. Facebook staat u toe een video op te nemen met een maximale lengte van 7 seconden. Nu hoeft u alleen nog maar op “Gebruiken” te klikken en u bent klaar. Vanaf nu zien je contacten de video die je hebt gekozen in plaats van je profielfoto. Makkelijk, is het niet?