Hoe WhatsApp-berichten herstellen

Om WhatsApp-chats te herstellen, moet je een back-up van je profiel hebben gemaakt. Zo doe je dat

Wat gebeurt er met WhatsApp-berichten als we een nieuwe smartphone kopen of besluiten die te formatteren? Verliezen we al onze dierbare chats? Natuurlijk niet. Er is een eenvoudige procedure om WhatsApp-berichten te herstellen wanneer je de applicatie van je smartphone verwijdert of per ongeluk enkele gesprekken verwijdert.

Om dit te kunnen doen, moet je echter een zeer handige functie van WhatsApp geactiveerd hebben: back-up. Zoals velen van u weten, kunt u met de instant messaging-applicatie een back-up van uw gesprekken maken, hetzij in de cloud (Google Drive of iCloud, afhankelijk van het besturingssysteem van uw smartphone) of lokaal. Wij raden aan WhatsApp cloudback-up te gebruiken, wat gemakkelijker en eenvoudiger is in het gebruik (voor lokale back-up moet je een bestandsbeheerder hebben geïnstalleerd). Met een back-up kun je je WhatsApp-berichten op elk moment herstellen zonder grote problemen.

Hoe herstel je verwijderde WhatsApp-berichten op Android

Je hebt per ongeluk een gesprek verwijderd en weet niet hoe je het moet herstellen. Heb je een andere Android-smartphone en moet je WhatsApp-berichten herstellen? Eerst moet je de datum controleren van je laatste WhatsApp-back-up op Android. Om dit te doen, ga naar de toepassing, klik op de drie verticale stippen icoon in de rechterbovenhoek, en klik vervolgens op Chat. Klik vervolgens op “Chat-back-ups” en onder “Laatste back-up” zie je de datum en tijd van je meest recente WhatsApp-back-up. Als je tevreden bent met de datum, kun je verdergaan met het herstellen van je WhatsApp-berichten. Dat is heel eenvoudig.

Installeer (of herinstalleer) WhatsApp op je smartphone en koppel daarbij hetzelfde telefoonnummer en Google-account. Tijdens de fase waarin je het profiel instelt, vraagt de app je of je je WhatsApp-account wilt herstellen met de laatste beschikbare back-up. Druk op Herstellen en je krijgt je gesprekken terug, zelfs de gesprekken die je per ongeluk hebt verwijderd.

Hoe herstel je WhatsApp-account op iPhone

Als je een iPhone hebt, doet het probleem van lokale back-ups zich niet voor: WhatsApp voor iOS ondersteunt alleen iCloud-back-ups. Dit betekent dat je WhatsApp-berichten alleen kunt herstellen door WhatsApp opnieuw te installeren of te installeren op een apparaat met dezelfde Apple ID.

De eerste stap is om altijd de datum van de laatste back-up te controleren om te zien of de versie niet te oud is. Dat is heel eenvoudig: ga naar WhatsApp Instellingen, klik op Chats en vervolgens op Backup Chats. Hier zie je de tijd en de dag van de laatste back-up.

Je kunt nu WhatsApp gaan installeren op je apparaat. Tijdens het installatieproces moet u uw nummer invoeren en het programma zal u vragen of u wilt herstellen vanaf de laatst beschikbare back-up (vergeet niet om altijd dezelfde Apple ID te gebruiken). Als je op Herstellen drukt, vind je alle chats in je WhatsApp-account, zelfs de chats die je per ongeluk hebt verwijderd.