Riverbed Steelhead reduceert ICA-verkeer met tot 60 procent

Riverbed Technology biedt geavanceerde WAN-optimalisatiemogelijkheden voor Citrix XenDesktop. Riverbed Steelhead appliances verminderen het verkeer dat wordt gegenereerd door Citrix Independent Computing Architecture (ICA) met tot wel 60 procent. Daarnaast belooft Riverbed Technology een vereenvoudigde configuratie en granulaire QoS-controles.

Met de nu geïntroduceerde WAN-optimalisatieprocedures voor XenDesktop wil Riverbed Technology de gebruikerservaring en efficiency van medewerkers verhogen en de invoering van virtuele desktop-infrastructuren versnellen. Procedures gericht op interactief verkeer zijn ontworpen om latentie te verminderen en beter gebruik te maken van beperkte bandbreedte dan voorheen.

Concreet vermindert de Riverbed Steelhead-appliance de gegevens die via ICA worden verzonden met tot wel 60 procent. Bedrijven kunnen dus meer virtuele desktopgebruikers ondersteunen met bestaande infrastructuren dan voorheen. Eindgebruikers profiteren op hun beurt van de snellere uitvoering van muis- of toetsenbordcommando’s. De fabrikant belooft beheerders een vereenvoudigde configuratie voor Citrix-optimalisaties, evenals granulaire QoS-controles.

De Riverbed Steelhead-productfamilie optimaliseert verschillende oplossingen voor virtuele desktops. Naast Citrix XenDesktop ondersteunen de systemen ook Citrix XenApp, VMware View, Microsoft RDP en RemoteFX.