Anti-malware specialist Dr. Web bouwt Duitse verkoop uit

De anti-virus en anti-spam provider Dr. Web breidt zijn channelprogramma voor resellers in de DACH-regio uit. Veel service, gunstige prijzen en een technisch volwassen product moeten marktaandelen in het MKB-segment veiligstellen.

Dr. Web staat bekend als een anti-malware leverancier van het eerste uur – of niet. Want de Russische beveiligingsfabrikant had zich tot dusver betrekkelijk gedeisd gehouden op de markt. Op de CeBIT was het bedrijf bijvoorbeeld alleen vertegenwoordigd op partnerstands en had het zijn anti-malware engine verstopt in de freeware “Cure IT”. Daar komt nu verandering in.

Pierre Curien, sinds medio dit jaar Managing Director DACH bij Dr. Web, licht de strategie toe waarmee de Duitse markt nu opgerold gaat worden: “We gaan punten scoren bij de vakhandel met de kwaliteit van onze producten, een agressief prijsbeleid en een nadrukkelijk goede service.” Hoewel er installaties bestaan bij grote bedrijven en instellingen zoals de Bank van Rusland, Gazprom of het Russische ministerie van Defensie, richt Dr. Web zich in dit land in de eerste plaats op het midden- en kleinbedrijf.

Het nieuwe kanaalprogramma richt zich daarom op kleine dienstverleners die hun dienstenaanbod willen uitbreiden. Daartoe is het partnerportaal van de fabrikant volledig herzien en uitgebreid. De steun hier varieert van het aanbod voor marketingmateriaal tot concurrentie-analyses en gratis technische ondersteuning. Gespecialiseerde dealers kunnen hun verkoop- en technische kennis verdiepen in gratis opleidingen. Een unique selling point is volgens Curien de mogelijkheid om via een activatiecode op elk gewenst moment een willekeurig aantal softwarelicenties voor klanten aan te maken en de oplossingen direct in gebruik te nemen.

Om ervoor te zorgen dat sales, marketing en support volledig in het Duits toegankelijk zijn, wordt het lokale, vijfkoppige kanaalteam in februari volgend jaar uitgebreid met vier contactpersonen. Momenteel heeft de anti-malware provider 40 partners in Duitsland. Verwacht wordt dat dit aantal tegen eind 2011 tot ongeveer 150 zal zijn gestegen.