Hoe gesprekken opnemen met Huawei en Honor smartphones

Met de nieuwe versie van EMUI kunnen Huawei en Honor gebruikers inkomende en uitgaande gesprekken natief opnemen. Zo doe je dat

Niet meer rooten of apps testen in de hoop dat ze zullen werken. Met de volgende EMUI update, als je een Huawei of Honor smartphone hebt, zal het een koud kunstje zijn om gesprekken op te nemen met je smartphone. Zoals opgemerkt door een gebruiker op het XDA forum (een “virtuele marktplaats” bezocht door onafhankelijke Android ontwikkelaars), zal een gespreksopname hulpprogramma worden opgenomen in de volgende versie van de UI-aanpassing ontwikkeld door de Chinese fabrikant.

Zoals vermeld, hoeft u niet langer applicaties van externe ontwikkelaars te installeren, noch uw toestel te rooten. Zoals al het geval is met Android-smartphones van andere fabrikanten (zoals Xiaomi, om er maar een te noemen), duurt het opnemen van inkomende en uitgaande gesprekken slechts een kwestie van seconden.

Hoe op te nemen met Huawei

Als je een Honor- of Huawei-smartphone hebt en een gesprek wilt opnemen, is er niet veel dat je kunt doen. Het enige wat je hoeft te doen is wachten op de nieuwe Huawei GUI-update – meestal verspreid als een systeemupdate en dus niet te downloaden uit de Play Store – en dit controleren binnen de bel-app.

Om te beginnen met opnemen moet je eerst een gesprek starten en, terwijl het gesprek gaande is, op de knop “Opnemen” klikken. Zoals u kunt zien in de screenshots gepost op XDA, zou de knop moeten verschijnen op het belscherm en zou het de eerste moeten zijn aan de linkerkant van de bovenste rij. We weten nog niet of dit de uiteindelijke lay-out zal zijn, maar alles wijst erop dat dit wel het geval zal zijn.

Na afloop van het gesprek wordt de opname opgeslagen in de map van de recorder: om het gesprek opnieuw te beluisteren, hoeft u alleen maar de app te openen en op het zojuist gemaakte bestand te klikken.