Facebook introduceert Music, om muziek toe te voegen aan posts en stories

Facebook, de weg volgend die Instagram al is ingeslagen, introduceert in zijn Stories en Posts de mogelijkheid om onze favoriete liedjes in te voegen

In voortdurende verandering. Facebook blijft zijn diensten aanpassen, met als doel de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en de interactie tussen gebruikers te vergroten. Dus, na de aankondiging van de aanstaande lancering van Messenger 4, maakt Mark Zuckerberg’s sociale netwerk zich op om een nieuwe functie toe te voegen aan het sociale platform.

Dit is Facebook Music, een nieuwe functie (het resultaat van de overeenkomst van het sociale netwerk met muzieklabels uit de hele wereld) die alle Facebook-leden in staat zal stellen om liedjes toe te voegen aan hun Stories (zoals al gebeurt op Instagram) en Posts. Kortom, over een paar weken (de functie zal niet onmiddellijk in alle landen worden vrijgegeven) zou onze Facebook-muur wel eens net zo sonoor kunnen zijn als hij ooit is geweest. En dat is nog niet alles: in de komende maanden zullen gebruikers ook een liedje aan hun profiel kunnen toevoegen, zodat hun vrienden of mensen die hen op Facebook willen toevoegen, kunnen zien wat ze leuk vinden. Uiteraard kan het nummer worden gewijzigd wanneer u maar wilt, zodat u uw profiel kunt aanpassen aan uw muzikale smaak. En als je denkt dat je al eerder van deze functie hebt gehoord, vergis je dan niet: hij was al aanwezig in MySpace voordat Facebook de troon besteeg als ’s werelds grootste sociale netwerk.

Hoe voeg je muziek toe aan Facebook Storys en Posts

Een nummer toevoegen aan een Story of Post op Facebook gaat precies hetzelfde als op Instagram. Voordat je nieuwe inhoud uploadt, of het nu een gewone post is of een Story, zie je de muziektag: klik erop (of klik erop als je een pc gebruikt) om toegang te krijgen tot de muziekdatabase van Facebook en kies uit duizenden nummers, van de populairste tot de niche. Op Facebook, net als op Instagram, blijft het gekozen nummer over als een kleine sticker om toe te voegen aan onze Story of Post. De sticker toont de naam van de artiest en de naam van het liedje dat we hebben gekozen. De sticker kan overal in een Facebook Story worden verplaatst, waar ook andere stickers kunnen worden gebruikt, weer net als bij Instagram.

Facebook probeert met deze nieuwe functie niet alleen het succes van Instagram met de Music Stories te volgen, maar wil vooral haar gebruikers naar de volgende stap toe leiden, namelijk de release van de functie Lip Sync Live. Voor wie het niet weet het is een soort Karaoke functie waarmee we video’s kunnen posten van ons dansend en zingend met een van onze favoriete nummers op de achtergrond. Een soort alternatief voor de platforms die erg populair zijn bij jongeren, zoals Musical.ly en Tik Tok.