Hoe Windows “Limited or no connectivity” error

Wanneer u probeert een netwerkverbinding te maken op een Windows computer kunt u een foutmelding krijgen, hier is hoe u het probleem oplost

Wanneer u probeert een netwerkverbinding te configureren of te maken op een Windows computer kunt u een foutmelding krijgen.

Dit kan te wijten zijn aan technische defecten of configuratieproblemen tussen de PC en het Netwerk. Hier leest u hoe u de foutmelding “Beperkte of geen verbinding” onder Windows kunt oplossen.

Als het probleem zich na een paar verbindingspogingen blijft voordoen, is de eerste suggestie om te proberen de computer opnieuw op te starten. Het netwerkprobleem kan te maken hebben met de PC-software en een herstart kan helpen de situatie op te lossen. Als na de herstart de fout nog steeds wordt weergegeven, probeer dan de router opnieuw op te starten. Let op: we hoeven hem niet te resetten, maar alleen opnieuw op te starten. Om dit te doen, zet je hem gewoon uit en weer aan. Gewoonlijk bevindt de aan/uit-knop zich aan de achterkant van de modem. Als deze actie geen positieve resultaten oplevert, moeten we een meer gedetailleerde analyse uitvoeren.

Controleer de kabels

Als we een Ethernet-kabel gebruiken om verbinding te maken, kunnen we er het beste voor zorgen dat de draad goed is aangesloten tussen de computer en de router. We controleren ook of de Ethernetpoort van de modem niet beschadigd is. Als alles in orde lijkt te zijn, gebruik dan een andere Ethernet kabel als u die heeft. Misschien is dit de oorzaak van de problemen.

Vanuit de opdrachtprompt

Als de problemen aanhouden, kunnen we proberen de fout handmatig op te lossen vanaf de opdrachtprompt van Windows 10. Hier voeren we het commando in: “netsh int ip reset C: logreset.txt”. Dit zal de TCP/IP stack resetten. TCP (Transmission Control Protocol)/IP (Internet Protocol) is het geheel van transmissieprotocollen dat wordt gebruikt voor de uitwisseling van gegevens op het internet. Na het uitvoeren van deze commando’s is altijd een herstart nodig.

Wi-Fi Error

Als de fout “Beperkte of geen connectiviteit” wordt weergegeven in het Wi-Fi gedeelte, is het mogelijk dat het Netwerk automatisch is uitgeschakeld door de computer. Schakel eenvoudigweg de Wi-Fi weer in om weer verbinding te maken met het Internet.

Update Drivers

Als u een verouderde Netwerkkaart gebruikt, is het mogelijk dat de update van het stuurprogramma het probleem is. Probeer het te updaten en de fout zou binnen een paar minuten opgelost moeten zijn. Let ook op de beveiligingssleutels die door de router worden gebruikt. De modem kan een WPA- of andere beveiligingssleutel onjuist hebben ingesteld. Om dit probleem te verhelpen, gaat u gewoon naar de routerpagina en wijzigt u de WPA.